Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Şirin Köy Şirince

Şirin Köy Şirince
 

İzmir’in köyleri gezmekle bitmez, doğası, insanı her zaman kendine hayran bıraktırır.

Güzel İzmir’in şirin köylerinden olay Şirince’den bahsedeceğim sizlere.

Şirince’nin sokaklarında dolaşırken zamanda yolculuğa çıktım desem abartmış olmam.

Yürüdüğüm yolların taşları, evlerin duvarları, yerli halkı o kadar doğal ve kendi halinde ki, siz de giderseniz benim gibi hissedeceksinizdir.

Burada eskiden Rumlar yaşıyormuş. 200-250 yıllık evlerde hala yaşam devam ediyor.

Köy o kadar sessiz ki sizde gidince fark edeceksiniz. Şirince de otomobil ya da motorla gezmek yasak.  Çarşısında bulunan dükkânlar pek hoş esnafı da güler yüzlü. El işleri, takılar, reçeller, şallar, sabunlar saymakla bitmez bir sürü güzel hediyelik eşya mevcut.

Dükkânlar dışında köy sakinleri evlerinin kapı girişine el emeklerini sergiler ve satarlar. Köy ekmeklerini denemenizi tavsiye ederim.

Şirince’ nin en güzel manzarasını kadrajınıza almak istiyorsanız Hodri meydan Kulesi’ne gidip harika fotoğraflar çekebilirsiniz. St. John Kilise'sinin altında bulunan şarap mahzenini de görmenizi isterim çok güzel ve ilginç bir yer. Kilisenin avlusunda minik bir havuz var insanlar para atıp dilek diliyor, tercih sizin yapabilirsiniz. Taş mektep müzesini ziyaret edebilirsiniz Osmanlı zamanında ki yapılan eğitim ile ilgili belgeler, fotoğraflar ve malzemeler bulunuyor. Bahçesinde vakit geçirmek ayrı bir güzel, ağaçların altında rüzgârı hissetmek harika. Damla sakızlı kahvesi ve limonatası muhteşem tavsiye ederim.

NEREDE YEMELİ?

Arşipel, Artemis, Ünal, Ayşe hanım’ ın Yeri ve Şirincem’ de yöreye ait yemekleri tadabilirsiniz. Tabi ki şirince nin meşhur şaraplarını da tatmadan günü bitirmeyin. Taş mektep müzesinin bahçesinde bir damla sakızlı kahve de için benden olsun ?

NEREDE KALMALI?

Şirince pansiyonlarıyla da çok ünlü. Çoğu ünlü isminde uğrak yeridir. Buranın sessizliği, gözden uzak olması ve doğası için akın ediyor. Araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu sizlere birkaç güzel pansiyon ve konak önereceğim. Kayserkaya, Ephesus ve Şirince Taş konakları buraları daha konforlu. Zeytinli konak, Dionyssos ve Alya pansiyonları daha mütevazi ve şirinler fiyatları ortalama 70-90 tl arası değişiyor, kahvaltıda dahil.

Şirince Ege’nin güzel köylerinden biri ve görülmesi gereken yerlerden. Pişman olmadan zaman ayırabileceğiniz, güzel vakit geçirebileceğiniz bir ortam var.

Rotanız bol olsun. Keyifli keşifler diliyorum
 

 
Toplam blog
: 8
: 246
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

Geziyorum, görüyorum, eğleniyorum, çekiyorum, paylaşıyorum ve blog yazıyorum. Ne gezmekten vazgeç..