Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Şişme Alan Kapatma Sistemi Kullanım Alanları

Şişme Alan Kapatma Sistemi Kullanım Alanları
 

Bu yazımızda daha önce yazdığım yazıda anlatmış olduğum sistemin kullanım alanlarından, sebeplerinden ve faydalarından bahsetmek istiyorum. 

Öncelikle bu sistemler ilk başlarda daha çok sportif faaliyetler için kullanılan açık alanların kapatılması için kullanılmış olsa günümüzde farklı sektörlerde de kullanıldığı görülmektedir.

Tenis Kortu: Kış aylarında genellikle yağış sebebiyle kullanılamayan sahalar bu sistem sayesinde tüm kış fırtınada dahi kullanılabilir oluyor, İçeride hava dışarıya göre durgun olacağından topa etki edecek rüzgar faktörüde ortadan kalkmış oluyor. 
Ayrıca yaz aylarında klima ile soğutularak yada kış aylarında ısıtılarak daha konforlu bir ortam yaratabilirsiniz yada yaz aylarında açık tenis sahası olarak kullanmak için söküp depoya kaldırabilirsiniz.

Yüzme havuzu: Kış aylarında açık yüzme havuzunuzu kullanılabilir hale getirebileceğiniz bir sistem. İçeriyi ısıtarak yüzmek için uygun bir ortam yaratabilir, yaz aylarında söküp depoya kaldırarak açık havuzunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hayvancılık: Küçükbaş, Büyükbaş tüm hayvanlar için kullanılabilir bu sistemin bir örneği Türkiye Jokeyler Klübü Elazığ'da kullanılmaktadır. Atlı terapi için kullanmak amacıyla yapılan bu şişme alan kapatma sisteminde kış ve yaz aylarında klima ile ısıtılarak veya soğutularak, engelliler için terapi seansları düzenlenmektedir.

Sera: Şişme alan kapatma sistemleri sera olarak da kullanılabiliyor. Kullanılan geleneksel seralardaki gibi ince bir malzemeden olmadığı için, Dolu, Fırtına, Rüzgardan kesinlikle etkilenmiyor. Bitkileriniz için en güvenli ortamı sağlayabilen bu sistemde jeneratör birden fazla motor olması elektrik kesintisi veya motor arızasında bitkilerin zarar görmesini engelliyor.  

Halı Saha / Çim Saha: Futbol sahalarında, halısahalarda, halihazırda yapılmış ve çevresi tel örgü ile çevrilmiş halı sahalarda dahil kurulabilen bu sistem, kış aylarında yağışlı günlerde, soğuk ve karlı günlerde, rüzgarlı ve fırtınalı günlerde sahanızı kullanabilmenizi sağlayan şişme alan kapatma sistemleri oldukça kullanışlıdır.

Depolar: Çok büyük ve kolonsuz depo alanlarına ihtiyaç duyulan tüm sektörlerde tercih edilebilir. Tavan yüksekliği ve kolonsuz olması içeriye araç girebilmesi gibi özellikleri sebebi ile depolama için kullanılabilecek en iyi seçeneklerdendir.

Çok amaçlı spor sahaları: Basketbol potası, tenis direkleri vb portatif sökülür takılır sistemlerin bulunduğu sahaların kapatılması amacı ile kullanılıyor. Genellikle bu tarz sahalar okullarda bulunmakta ve açık alanda bulunan bu sahalarını kış aylarındada değerlendirebilmek için birçok özel okul tercih etmektedir.
 

 
Toplam blog
: 5
: 131
Kayıt tarihi
: 31.07.18
 
 

Merhaba uzun yıllardır içinde buluduğumuz sektörde neler yaptığımızı ve alışılmışın dışında olan ..