Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Size mi kalmış dini sorgulamak?

Size mi kalmış dini sorgulamak?
 

Size Mi Kalmış Dini Sorgulamak


Sabah sabah dellendim, neden mi? Gazetelere göz gezdiriyorum ki gözüme Antalya’da ki iki genç kızın intihar girişimi ilişti. Kızlardan biri ameliyatla erkek olmak istiyormuş muşmuş, diğeri de onu çok seviyormuş muş, muş, muş. Birlikte ölmek istemişlermiş miş miş. Bu tarz haberlere artık son zamanlarda alıştık. O tabancayla kendini vurmuş, öbürü köprüden atlamış diğerine tecavüz edilmiş falan filan. Bir dünya çarpık hayat trajedileri. Bunların sonu kesilmeyecek orası kesin zaten bu olaylar sadece bizim ülkemizde yaşanıyor da sanmayın. Bütün dünya ülkelerinde bunlar var. Sadece onlar bu haberleri bizim ki gibi tüm dünyaya yayınlamıyorlar.


Ekonomik şartlar kötüye gittikçe de insanlar kendilerine çare arıyorlar, buldukları en kolay çare de, kendilerini öbür dünya ya yollamak. Hele ki bir de psikolojik sorunlar var ise intiharın zemini çok daha kolay ve hızlı hazırlanıyor.


Ama ne olacağını bilemediğim bir yolculuk sevdasına da sıram gelmeden, bu dünyadan kendimi mahrum etmek istemem o ayrı. Büyük de konuşmayım, intihar denilen olayın da normal bir insanın kolay, kolay cesaret edip yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum.
Neyse artık olan olmuş, kızlardan biri ölmüş diğeri de kurtulmuş. Benim burada asıl takıldığım konu da habere olan yorumlar oldu. Bazı vatandaşlarımız bunun dinsizlikten kaynaklı bir şey olduğunu söylüyorlar. Saçma ki ne saçma. Bu olayların bence dinsizlikten öte cehalet, inançsızlık, eğitimsizlikle alakası var diyorum.


Çok dindar olduğunu düşünen insanları da görüyoruz, bu insanlar bedellerine bomba takıp binlerce insanların ölümüne yol açıyorlar. Bu mudur din, çok merak ediyorum. Adam kızı kapanmıyor diye kızını doğrayabiliyor. Peki din bu mudur? Beş vakit namaz kılıp ufacık çocukları taciz edenlere ne demeli? 


Hangi dinden bahsediyorsunuz Allah aşkına, güldürmeyin beni. Nedir bu her şeyi dine bağlama halleri peki? Bu kadar mı aciz ve cahiliz? Bu olayın dinle filan ilgisi yok. Bu olayın cehaletle ilgisi var. Siz insanların dinini sorgulayacağınıza, ilk önce devletin başına olmuş ve şu an olan, ülkemizi krize girmesini sağlayanları ve bu yüzden bir dünya gencin işsiz kalmasına neden olanları, isteyen insanlara herkesin eğitim alamamasına sebep olanları, vergi vergi vergi deyip ilahımızı kurutanları, o kar vergi verdikten sonra kendilerine yatırım yapıp ülkede sosyal hakları sıfıra indirenleri sorgulayın derim ben..
SİZE Mİ KALDI DİNİ SORGULAMAK…
Değerli okurlarım; bir sonraki yazımla görüşmek üzere sevgiyle kalın..

 
Toplam blog
: 14
: 122
Kayıt tarihi
: 18.12.12
 
 

Blog Köşe Yazarı ..