Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Şizofrenik duygular. (Aşk)

Şizofrenik duygular. (Aşk)
 

Birine aşık olduğunu bilmek nasıl bir duygu ki acaba? Ya da birine bağlandığının farkına varamamak..Seversin birini ona bağlanırsın onu görmeden edemezsin, her yerde onun gözlerini ararsın her yerde onunla ilgili birşeyler ararsın ama bulamazsın, hiç bir ten onun verdiği hazı vermez, hiç bir göz onun baktığı gibi bakmaz gözlerinin içine. Sanırım budur sevginin özü..


Peki ya her seferinde bırakıp gidiyorsa? Peşinden mi koşmalı, yoksa klasik olan bir lafı mı söylemeli -"Gittiyse zaten hiç senin olmamıştır"-. Peşinden koşmak onur kırıcı olabilir ama sürekli acı çekmek yerine onurunu yerlerde sürtmeyi göze almalı mı insan? Sevgisi uğruna bunu yapmalı mı? Kendinden bir şekilde ödün verip koşmalı mı peşinden, yoksa bırakmalı mı onu kendi haline.. Gitme demek, hala sevdiğini söylemek kolay olabilir bir çok insan için, ama benim için bunlar biraz zor, bir kişiyi eğer içeri almışsam kolay kolay çıkartamıyorum, beni tanıyanlar hep bilirler hayatımda çok değişken dönemlerim olmuştur, özellikle ilişkiler konusunda -güvenilmez- olarak mimlenmişimdir. Birini sevdiğimi kim bilebilir ki? İçten içe yandığımı kim anlayabilir, beraber olduğum tüm kızlarda onun tenini aradığımı kim bilebilir? Yanlış mı yaptım doğru mu yaptım bilemiyorum, peki ya hayatımda olan onca kız bana beni sevdiğini söyleyenler, onlara haksızlık mı ediyordum sevdiğimin tenini onlarda ararken, onlara yalandan da olsa sevdiğimi söylerek kırıyormuydum onların kalplerini, yoksa onlar da sadece görüngüsel olarak mı yaşıyorlardı sevgilerini.. Suçlumuyum yoksa duygularıma mı yenik düşüyorum.. Gözleri aklına geldiğinde insan nasıl en mutlu anında bile duraksayabilir ki? Nedir bunu sağlayan şey? feromon mu? Bu kimya meselesi mi beni ona bağlayan şey, neden gözlerimdeki sinyaller beynimle çelişiyor sürekli.. Sevgimidir ki bu?


Öğrendiğim şeyler arasında bunların yeri yoktu hayatımda, en güçlü insanı bile güçsüz kılan tek şey varsa o da sevdiklerine karşı olan zaafıymış bunu öğrenmiş oldum bu duygular sayesinde, sevgi ile gerçekten de gözlerin nasil köreldiğini öğrendim ben.. Sevgiyi basite indirgeyen herkes(bende dahil olmak üzere) gerçek sevgiyi bulduğunda acı çekmeye mahkumdurlar sanırım..


Saygılarımla

MERT ÇAKIR 

 
Toplam blog
: 3
: 295
Kayıt tarihi
: 06.10.13
 
 

Muhasebe ve Felsefe eğitimini yarıda bırakmış , Turizm ve otelcilik'ten mezun olmaya çalışan bir ..