Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

     
    Kategori
    Haber
     

    Sormak istiyorum sizlere...

    Sormak istiyorum sizlere...

    Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanı öldürmek suç değil midir?

    Patladığında onlarca kişiyi öldürebilecek bir bombanın pimini çekmek, o anda tek suçları oradan geçmek olan insanları öldürmek hani. Dünyanın her yerinde suç değil midir bu? Terör değil midir bunun adı?

    Kapılarının önünde duran araçlarının yakıldığını gören insanlara sormak gerekmez mi kaç paraya aldınız bu arabayı diye. Sormak gerekmez mi bu arabanın sizin için anlamı neydi diye. Sormak gerekmez mi o arabayı almak için kaç para kredi çektiği ne kadar borç ödediği?

    Söylesenize suç değil mi kütüphane yakmak?

    Amacı eğitim vermek olan okulları yakmak, yıkmak, bombalar yağdırmak suç değil midir söylesenize?

    Savunduğunu söylediğin insanların elinden eğitim hakkını almak mıdır onları savunmak?  

    Suç değil midir gittikleri yere yol yapmaya çalışan insanları öldürmek? Suç değil midir o iş makinelerini yakıp yıkmak?

    Söylesenize yapılan havaalanlarının, barajların ne suçu var ki bir türlü yapılmasına izin verilmiyor, sürekli engelleniyor

    Belki büyük bekleyişlerinin sonucunda atamaları gerçekleşen ve amaçları öğrenciler yetiştirmek olan öğretmenleri öldürmek suç değil midir söylesenize?

    Hasta taşıyan bir ambulansa yol açmak, o hastanın bir an önce hastaneye yetişmesine yardımcı olmak insan olmanın bir gereğiyken, sahi söylesenize nerde görülmüş ambulansların kurşunlandığı?

    5 dakika geciktiğinde bile söylenmeye başladığımız belediye otobüslerini yakmakta neyin nesi, gereği var mı insanların ulaşım hakkını ellerinden almanın. Hele hele içinde yolcu varken yakmak yakışır mı insanlık onuruna söylesenize.  

    Sırf siz istediğinizde evini size vermedi, kapılarını size açmadı diye bir insanı öldürmek suç değil midir? Zorbalık değil midir zaten bir insanın elinden evini zorla almak? Söylesenize..

    Şimdi söyleyin lütfen, sadece sokağa çıkma yasağı koyması bile bir devleti terörist yapıp, devlet terörü var diye suçlamaya yeterken bazıları için, suçlanmaz mı yukarıdaki eylemleri yapanlar? Hiç biri bu eylemlere terör, yapanlarına da terörist demeye yetmiyor? İçlerinden birisi de mi bunu yapanlara artık yeter, durun neden bunları yapıyorsunuz demeye yetmiyor? Birazda olsa vicdanı olan bir insan kalır mı bunlara sessiz? Söyleyin lütfen…

     
    Toplam blog
    : 1
    : 115
    Kayıt tarihi
    : 16.01.16
     
     

    Siyaset Bilimcisi ..