Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Sorun bize has değil

    Ülkemizde yaşanan sıkıntılar; sorun olarak adlandırılan ve politkacılarımızın üstesinden gelmeye çalıştığı, gazetecilerimizin hergün köşelerinde tartıştığı oluşumlar Türkiye'ye has değildir. Geri kalmış ülkelerin (geri kalmışlığı çöplerin nasıl toplandığı ile ölçebilirsiniz) tamamında görürsünüz.

    Geri kalmış ülke demek, sorunlara doğru yaklaşılamayan ülke demektir. Sorunlara doğru yaklaşamazsını onu yönetemezsiniz.

    Doğru yaklaşım önce doğru tespitlerle başlar. Eğer sorunları doğru tesbit edememişseniz, doğru adlandıramamışsanız doğru bir yaklaşım sergileyemezsiniz. Olayı entegrasyon olarak adlandırırsanız çok farklı, asimilasyon olarak adlandırırsanız çok farklı yerlere gidersiniz.

    Sanırım ülkemde yıllarca yapıla gelen bu hatalı yaklaşımlar artık sürdürülemez, yönetilemez bir hal almış durumda. Bir deliği tıkamaya çalışıyorsunuz elli yerden yeni delik açılıyor. Alt yapıları oluşturmadan inşasına çalışan tüm reklamvari üst yapılar çöküyor, sembolik kalıyor veya sürdürülemez bir yapıya dönüşüyor.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 692
    Kayıt tarihi
    : 26.08.10
     
     

    Kimya Mühendisiğim. Malum sebeplerden mesleğimle ilgili bir işte çalışmıyorum. Eğitimim amacına ula..