Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '13

 
Kategori
Egzersiz
 

Spor ve formda olma hırsına karşılık pes etme dürtüsünü yenmenin yolları

Spor ve formda olma hırsına karşılık pes etme dürtüsünü yenmenin yolları
 

Çevremdeki herkes ben dahil fazla kilolarından kurtulmak adına amansız bir mücadele içinde. Bu mücadele bir gün daha zayıf olabilirim inancı ile tetiklenen ardından diyet araştırmaları ve fitness/pilates salonlarına/gruplarına yazılmakla devam eden kişiye hayatı zindan eden uygulamalarla devam etmektedir. Kimi 3,4 kilo verebilirken kimi 10-15 kilo verebilmekte ve birbirlerine hava atma nedeni, farkı yaratabilmektedir. Bu çabayı hayat standardı haline getirebilenlerin sayısı etrafımızda 1'er 2'şer kişiye geçmez genelde. Ama hata bizde değil yaşayış şeklimiz bizi bu olmaya itiyor çoğu zaman.

Misafirlikler, annelerimizin ve eşlerimizin yaptıkları yemeklerden çok az yediğimiz zaman sanki onları beceriksizlikle, eli lezzetsiz olmayla suçluyoruz gibi hissettiriliyoruz. Bunun arkasında bayanların sürekli daha iyi eş daha iyi ev hanımı daha iyi sevgili olma güdüleri var hep.İnsanlar birbirlerini biraz bağımsız bırakasalar sadece bir lokma almanın bile beğenip beğenmeme konusunda yeterli olacağını kanıksasalar. Ama olmuyor "bir tabak daha ye ne olur senin için yaptım bak" sözleri ile çok sık karşılaşıyoruz.

Yemek konusunda ki kontrolümüzü aşan noktaları bir kenara bırakalım. Spor konusunda da hayatında yerleşik düzenli bir spor branşı bulunmayan biz Türkler. 365 gün'e yayamadığımız haftada bir kaç gün fitness ayda bir iki gün yürüyüş bir iki gün belki halı saha maçla o kadar spor yapıyorum ama bu göbek gitmiyor su içsem yarıyor edalarında etrafta salına salına boy göstermeye bayılıyoruz.

Spor salonlarına 3 aylık kayıt yaptıran ve devam etmeyen iç isteğini kaybetmişlerden biri de benim. Amacına ulaşmışlığın verdiği rehavet te verdiğiniz kiloları kazandığınız yeni vücut ölçülerinizi korumanız konusunda kendi kendinize yarattığınız engellerden sadece bir tanesi.

Bir motivasyon sayfasından hatırladığım cümleyi sizinle paylaşmak isterim. "The moment you are ready to quit is usually the moment right before the miracle happens." Pes etmek üzere olduğunuz an genellikle mucizelerin hemen gerçekleşmesinden önceki andır." şeklinde kabaca tercüme edilebilir.

Hatırlıyorum 6 ay boyunca verdiğim 14 kilo sonrası nasıl göründüğümü. 3 Aydır hastalık, yoğun olma vb. geçersiz nedenlerden ötürü bıraktım sporu. Şu an aynı kilodayım 3 aydır spor salonuna gitmiyorum ama vücut ölçüleri ve görünümü 3 ayda hemen değişiyor. Erkeklerde göğüslerde ve göbek bölgesinde ki sıkı olma durumu kondisyonla çok yakın ilişkili.

Sporun hayatımın bir parçası olması için epey kendimle savaştım ve hala savaşıyorum da. Bir bench sehpası, iki dambıl, bir bar, bir sayaçlı ip (atlamak için), 2 sık sık yayı, bir minder ve birçok spor giysisi. Bunların hepsi motivasyon sağlıyor ama kısa süreli. Asıl güdünün içten gelmesi gerekiyor. Yeni yeni standartlarımı oturtmaya başladım.

2014 Ağustos'ta inşallah 75 kg (178 boydayım) olmayı hedefliyorum. Şu an 88 kg'ım. Damat Zayıflama Maratonu adını verdiğim bir excel dosyam da var. Yaptıklarım yapmadıklarımla sonraki aylarda zayıflama grafiklerimi de sizlerle paylaşacağım. 

 
Toplam blog
: 3
: 422
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

"Hayat bana kendimi şanslı hissettirecek kadar iyi davrandı" diyebilen fazla iyimser delinin teki..