Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Egzersiz
 

Spora Yeni Başlayanlarda Kas Ağrıları

Özellikle plaj sezonunun açıldığı bu mevsimde hangi kadın istemezki dik bir popo ve selülitsiz bacaklara sahip olmayı . Ehh herşeyin bir bedeli var tabii ..

Birçoğumuz her pazartesini spora , diyete , saglıklı yaşama başlamaya dair adımlar atma karar ile geçiririz ve bu karar ikinci antremanımızdan sonra ki kas ağrıları ile yerini pes etmişliğe bırakır . Bence yarın için bir karar al ve bu kez pes etme  ..

Söylemesi kolay dediğini duyuyorum...

Peki bu ağrıların kaynağı nedir? Antreman sonrasındaki bu tahammülü zor ağrılarla nasıl başedebiliriz?

Antreman esnasında  kaslara gelişebilmek için normalden fazla yükleme yaparız. Bu yükleme ile birlikte kaslarda bir çok kimyasal olay ortaya çıkar , bunlardan ilki laktik asit salgılanmasıdır . Bu laktik asit kas içi ve çevresinde birikerek ortamın pH değerini düşürür . Düşen pH değeri ile birlikte kaslarında tahammülü zor bir ağrı oluşur . Ağrılarımızdan kurtulmak için öncelikle kas çevremizde biriken bu laktik asiti dağıtmaya çalışmalıyız .

Antreman sonrasında ertelenmeden alınan ılık bir duş bu işlemi yapabileğiniz en önemli faktör . İkinci olarak antremanın esnasında düzenli ve yeterli oksijeni aldığına emin olmalı , nefesini iyi kontrol etmelisin çünkü , oksijen azlığı dokulardaki laktik asit birikimini arttırır . Özellikle ağırlık antremanlarında set aralarında vereceğin molalar ve bu esnada tüketeceğin oksijen değeri oldukça önemli ve son olarak antreman öncesi ve sonrası yapacağın  ısınma hareketleri kas ağrılarının hatta sakattlığın önüne geçmek için olmazsa olmazlardan ..

İlk 3 - 4 antreman sonrası çok sancılı bir süreç seni bekliyor olacak ama emin ol hamlığını attıktan sonra sporla birlikte çok daha stressiz , daha dinç ve farkındalığını arttıracağın bir hayat yaşayacaksın .

Hoşçakal..  

 
Toplam blog
: 3
: 140
Kayıt tarihi
: 07.04.18
 
 

Edebiyat ögrencisi eski bir bankacı ..