Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

abuzer ramazan KARALAR

http://blog.milliyet.com.tr/abuzerce

03 Kasım '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tablet ve pc

Teknolojide yenilikler sürerken, piyasalarda da yeni yeni ürünler sürekli gündeme geliyor. Son yıllarda, hızla yayılan tablet pc’ler ve tablet telefonlar ise yaşamımıza ister istemez heyecan ve renk kattı.

Tablet pc’ler, bilgisayarlarımız gibi gelişmiş işletim sistemlerine (Linux ve Windows) sahipler. Akıllı cep telefonlarında da kullanılan bu android sistemi tablet pc’ler de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şimdi asıl konumuza gelelim. Neden “tabletten bahsetme gereği duyduk, bu konu bizi neden bu kadar ilgilendiriyor?” diyeceksiniz. O halde, neden olduğunu hemen söyleyeyim. Bilindiği gibi MEB “Fatih projesi” diye bir proje başlattı. Bu projenin amacı, öğrencilere daha iyi eğitim vermek. Teknolojin tüm nimetlerinden yararlanan, ona hâkim ve hükmeden bir nesil yetiştirmek.

Yine kitap, defter, kalem, için kesilen binlerce ağacı kurtarmak ve milli ekonomiye yarar sağlamak. Böyle bakıldığında, gerçekten çok iyi ve yerinde bir karar gibi görünüyor değil mi?

Tabletler 2013 yılında, ülkemizin birçok bölgesinde ve şehrimizde dağıtılmaya başlandı. İlk etapta 2,5 milyon tablet dağıtılacağı söylenmiş ve kısım kısım bu dağıtma işlemleri tamamlanmış oldu. Yine bazı okullarımızda, akıllı tahta uygulaması için, akıllı tahtalar yapıldı, sınıflara asıldı.

Buraya kadar her şey muhteşem, insan ülkesiyle, devletiyle, milletiyle gurur duyuyor.
Gerçekten böyle bir iş başarılırsa, gelecek çocuklarımız açısından umut verici olacak. Okullarımızda akıllı tahtaların yanı sıra, kablosuz internet olacak. Tüm illerde fiber optik kablolar döşendi, köydeki oklularımıza bile kablolu ya da kablosuz bağlantı yapılıp, çocuklarımıza akıllı tahtalarda tablet üzerinden eğitim verilecekti.

Düşünmesi bile güzel, değil mi?.

İşte şimdi sıkı durun. Birçok evde masa üstü bilgisayar dahi yokken, birçok çocuğumuz bilgisayarı açıp kapamasını bilmiyorken, tablet sahibi oldu. Oldu olmasına ama bu tabletler süs olsun diye mi dağıtıldı. Hani nerede akıllı tahta uygulaması, hani nerede kaldı tablet üzerinden eğitim? Biz bu yıl yine kalem aldık, defter aldık, yardımcı kitaplar aldık. Devlet, bu yıl yine kitap dağıttı.

Aklım almadı bu işi. Acaba çağın gerisinde mi kaldık da anlayamıyoruz! Yoksa biz bilgisayar çağına uzak mı kaldık? Tabletler evlerde ders yerine internete bağlanmaya, sosyal arkadaşlık sayfaları açmaya ve oyun oynamaya yarıyor.

Hani birde şöyle düşünüyorum ki, çocuklarımız tableti okula götürmüyor. Neden, çünkü okulda henüz tablet ve akılı tahta uygulaması yok. Alt yapı yok, eğitim yok, tabletle verilecek ders yok, tüm öğrencilerin yararlanacağı kablosuz internet ağ bağlantısı yok.
Çocuk tableti alıp okula gitse, yolda biri yolunu kesip tabletini elinden, çantasından alsa ne olacak!

Sınıflarımızda kalem, silgi kaybolurken, çocuk tabletini nasıl koruyacak. Tuvalete gitse, tabletiyle mi gidecek; teneffüse çıksa, tabletiyle mi çıkacak? Ya da teneffüslerde dışarı çıkmayıp tabletini mi bekleyecek.

Hareketsiz arkadaşlarından uzak, obez, sağlıksız bir topluma doğru yelken mi açıyoruz?

Tablet öğrenciye zimmet edilmiş, ya öğrenci götürüp tabletini satarsa veya
Öğrenci kazayla tabletini kırarsa ya da bozarsa ne olacak?

Öğrenciler eğitimleri boyunca, öğretmenler ise çalışma hayatları boyunca, radyasyona maruz kalmayacaklar mı?

Bunlar için önlemler alındı mı? Eğer tablet uygulamasına bu yıl ya da gelecek yıl geçilmeyecekse, sürekli değişen teknolojik hayatta, bu dağıtılan tabletlerin yerine daha iyileri, daha gelişmişleri çıkmayacak mı?

Okullarımızda ki internet bağlantı kapasiteleri, bunca yoğunluğu kaldıracak mı?

Sorulması gereken birçok soru var, ama dağıtılan tabletlerle ilgili hiçbir gelişme yok.
Sanki oldu-bittiye getirildi, alelacele yapıldı bu iş. “Bekleyelim ve görelim” derim.

  

 
Toplam blog
: 12
: 335
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1966 yılında Adıyamanda doğdum, yaklaşık olarak 20 yıldır tiyatro ile amatörce uğraşmaktayım.. 2 ..