Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
Astroloji
 

Terazi burcunda Dolunay

Terazi burcunda Dolunay
 

11 Nisan saat 9:07’de 21 derece Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Etkileri 1 hafta öncesinde ve sonrasında görülmeye başlanır. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başları, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatır ve ortaya serer.
 
Dolunay Uranüs ve Jüpiter ile etkileşim içinde. Hem kişisel hem de toplumsal manada ani ve beklenmedik gelişmeleri ortaya çıkarma potansiyeline sahip bir görünüm var. Ayrıca, uzun zamandır değiştiremediğimiz şeyleri bir anda değiştirme iradesini tetikleyebilir Uranüs. Çünkü retro Satürn’ün Uranüs ile üçgeni mevcut. Bunun yanı sıra, Terazi burcunda gerçekleşecek olan bu dolunay Pluto’nun apexde olduğu retro Jüpiter-Uranüs-Pluto t-karesini de tetiklemekte. Bu bağlamda, ilişkiler, ortaklıklar, diplomasi, hak, hukuk, adalet, inanç, finans gibi konuları vurguluyor. Bu durumlarla ilgili geçmişten gelen gizli, saklı kalmış pis çamaşırları da ortaya serebilir bu dolunay. Satürn’ün de geri harekette oluşu ve dolunayın yöneticisi retro Venüs ile olan kare açısı, özellikle ikili ilişkiler ve ortaklıklar bağlamında pürüzlerin ortaya çıkabileceğine ve bitişlerin de olabileceğine işaret ediyor. Bu bitişlerin ve problemlerin nedeninin çoğunlukla karmik durumlardan kaynaklı olabileceğine işaret ediyor. Tabii illaki sonlanmaların olacağını da göstermeyebilir, belki yüzleşmelerin ve affedişlerin yaşanıp yollara yine birlikte devam edileceğinin de göstergesidir çünkü hem Venüs’ün hem de Satürn’ün Kiron ile bağlantısı mevcut haritada. Bunların yanı sıra, bir takım iletişimsel karışıklıkardan sonra retro Merkür’ün Ay düğümleriyle olan olumlu açısı da sorunların derin bağlamda halledilebileceğini gösteriyor olabilir. Mars’ın Pluto ile olan üçgeni de hayatımızdaki eskimiş ve pejmürde olmuş enerjileri geride bırakıp yeniye yer açmamız için bize bir fırsat sunuyor olabilir.
 
Dolunay Arcturus sabit yıldızıyla kavuşumda. Yenilikleri ve yeni bir hayat tarzını belirleyen kişilere şans, başarı ve koruma getirebilir bu yıldız. Ayrıca, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar da sokabilir hayatımıza. Buna ek olarak, bu dolunay Spica sabit yıldızı ile de etkileşim içinde. Kimilerimize bu yıldız ün ve zenginlik getirebilir, özellikle yeni parlayan bilim insanlarını, müzisyenleri, yazarları ve ressamları sahneye çıkarıp başarı ve ünle donatabilir.
Bu Terazi burcundaki dolunay ülkemizin natal haritasının 5-11 aksında gerçekleşiyor. Bu bağlamda, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilişkili de bir hale geliyor. Zira 11. evin konuları meclis, parlamento, yasama, hükümet temsilcilerini simgelemektedir, tam karşısında duran 5. ev ise; kamuya açık alanları, tüm eğlence merkezlerini, gençleri, çocukları, eğitim sistemini, devlet okullarını ve spor faaliyetlerini simgelemektedir. Bu dolunay Türkiye’nin natal haritasında 5. evinde yer alan Merkür ve Satürn ile sıkı bir etkileşim içinde bulunuyor. Merkür(gençler, aydın ve laik kesim), Satürn(yaşlılar, muhafazakarlar) demektir astrolojide aynı zamanda. Transit Uranüs burada çok önemli bir faktör zira Türkiye’nin natal haritasındaki 24 derecedeki Merkür ve Satürn ile partil (24 derece) karşıt açıda. Bu bağlamda, eski ve yeni karşı karşıya. Yani, uzun zamandır kutuplaştırılmış ve ayrıştırılmış toplumu burada net bir şekilde görmekteyiz. Ancak, Uranüs eskiyi, muhafazakar ve köhneleşmiş fikirleri hiç mi hiç sevmez. Transit Uranüs ve Güneş ise 11. evde kavuşumdalar.
 
Güneş ülkenin yöneticilerini ve hükümeti temsil eder. Referandum günü de bu ikili aynı evde kavuşumda olacak pek tabii ki. Boğa burcundaki transit Mars da bu evde arzı endam etmekte ve yöneticisi transit retro Venüs(savaş ya da barış) ise 10.evde yer almakta. Mars diktatörleri ve isyankarları simgelemektedir dünya astrolojisinde aynı zamanda. Bir de hem dolunay haritasında hem de referandum günü Merkür retro iş başında işleri karıştıracak gibi duruyor. Demem o ki, olabildiğince objektif baktığımda bu referandumda EVETLER VE HAYIRLAR başa baş gider ve çekişmeli olur epey. Ancak, sonuç Merkür’den yana olacaktır. Yani,
HAYIRDAN. Benim öngörüm böyle. Merkür retro ne mi yapar? Belki bir erken seçim ya da referandumu tekrarlama gibi sonuçlara sebebiyet verebilir. Çünkü hatırlayalım, 7 Haziran genel seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beğenilmeyip tekrarlanmıştı ve yine Merkür retroydu.
 
Birlik ve aydınlık sizinle olsun! 
Sevgilerimle,
Burçin Borazan Tezay
 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..