Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toz pembe ve siyah

Toz pembe ve siyah
 

Hayatıma yeni bir renk geldi: Kırmızı. Evet , bu renk kırmızı. Kırmızı öyle bir renk ki ;pembe ile siyah arasında ince bir çizgi. Paletteki en çekici ve parlak renk, hayatımda da aynı etkiyi yarattı.

Toz pembe hayallerle dolu, düz bir hayata giren siyahla gelir kırmızı. Aslında peri masalı gibi görünür ilk başlarda pembeden yavaş yavaş kırmızıya dönen hayatın. Ama ne çare ki, gelen siyahtır; nihayetinde kararacaktır hayatın, siyah yalnızca kendine boyayacaktır seni, tüm benliğini.

Pembeden sonra kırmızı daha göze çarpar etkileyicidir. Çeker seni, başını döndürür, peşinden gidersin. Gideceğin süre, seni sürükleyen kırmızının cazibesi, peşinden gelen siyahın inisiyatifine kalmıştır, bilemezsin.

Kırmızı tam kendini bulduğunda bu aşktır. Aşkın rengidir kırmızı. Pembeyse sevginin. Toz pembe hayatına giren siyah işte O’dur. Önce tozunu alır pembenin, pembe bütün sevgisini verir siyaha. Pembe ve siyah önce alışırlar birbirlerine, yavaş yavaş birbirlerine benzemeye ve bir bütün olmaya başlarlar ve işte ikisi kırmızıda buluşur. Kalbin içindeki kırmızı kadardır, kan kırmızısı kadardır, aşkın gücünün rengi. Ama siyah O’dur ve elbet gidecektir. Tozunu da pembeni de almıştır senden, sevgini de bütünüyle ona vermişsindir zaten, şimdi kırmızıyı da içine katıp aşkını da alır. İçine senin sevgini ve aşkını da katar ve hiç değişmeden yeniden siyaha döner ve gider. Hayatından çıkıverir…

O, kendi siyahına senin sevgini ve aşkını hapsedip gider. Sense elinde hiçbir renk olmadan, kalakalırsın öylece, ne yapacağını bilemeden. Toz pembenin, tozundaki sevinç de, pembedeki sevgi de kırmızıdaki aşk da yoktur artık. Elinde tek bir renk vardır, üzerine kurulduğun renk. Elinde kalan beyazdır. Masumiyetin ve saflığın…

İşte bu yüzden beyaz bir sayfa açarsın hayata. Yeni bembeyaz bir sayfa… Yeniden başlamak için adım atarsın. Hani derler ya “şimdi her şeyi unut ve hayata yeniden başla, bembeyaz bir sayfa aç!” İşte hikayesi budur bence. Ve tabii o yepyeni beyaz sayfaya yeni renkleri getiren de “zaman”dır.

Bu da benden sana bir fikir olsun en azından …

Böyle düşünecek olursan, gerçekten de hayatta siyahın seni böylesine ezip geçmesini istemiyorsan, toz pembe olma. Çünkü toz pembe hayaller, hayal kırıklığına uğramak içindir.

Hayatındaki diğer renkleri gör. Maviyi gör, özgürlüğünü yaşa. Yeşili gör, çimlere uzan ve gökyüzünü izle. Turuncuyu, sarıyı kat hayatına, bırak onlar ışıldatsın seni.

En karanlık rengin mor olsun. Gökkuşağının tüm renkleriyle yaşa hayatını, baksana kırmızıyı o bile almıyor içine. Pembenin zayıflığını, hayalperestliğini değil, neşesini al hayatına.

Siyahın, seni içine katmasına izin verme.

Siyah, senle de siyah sensiz de siyah! İşte ana fikir budur.


SENA MİSKİOĞLU

 
Toplam blog
: 11
: 1135
Kayıt tarihi
: 10.11.06
 
 

16 yaşındayım. Antakya'da oturuyorum. Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Ha..