Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Trakya'da Saklı Cennet İğneada

 Kırklareli İli'nin Demirköy ilçesine bağlı olan ve İğneada, denizi, uzun kumlu plajı, longoz ormanları, gölleri ve kendisine has kültürüyle tatil için güzel bir rota. Doğanın kalbinde olmanın tadını doya doya çıkarabileceğiniz harika bir yer. Deniz, göl, nehir, lagün, orman, plaj ve kamp alanları hepsi bir arada.

 

İğneada'da Gezilecek Yerler:    

İğneada Longoz Ormanı ve Milli Park: Longoz (Subasar) Ormanı yaklaşık 3600 hektar alana sahip.Kökleri suyun içinde kalan ağaçlar, bir çok çeşit bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapan İğneada Longoz Ormanı, dünyanın sayılı ekosistemlerinden biridir. Ormanda 5 tane lagün gölü bulunuyor. Bunalar; Erikli, Mert, Pedina, Hamam, Saka gölleridir. Milli Park' ta doğa yürüyüşüne çıkabilir, yaban hayvanların ve doğanın fotoğraflarını çekebilirsiniz.

 

İğneada Deniz Feneri: İğneada Liman Köy'de yer alan deniz feneri, sınır ve rota feneri olarak iki görevi üstlenmiştir. Denizden 44 metre yüksekliğe sahip fenerin eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

 

İğneada Plajı: İğneada'dan Kıyıköye kadar uzanan kumlu sahil 27 kilometre. Plaj etrafında özel kamp alanları bulunuyor.

 

Dupnisa Mağarası: İğneada'ya gelmeden Demirköy'de yol ayrımındaki tabelalrı takip ederek Dupnisa Mağarasına ulaşabilirsiniz. Mağaranın etrafında dinlenme alanları bulunuyor.Dupnisa Mağarası 3000 metre uzunluğunda ve 400 metre derinliğe sahiptir. Mağarada yer yer yarasalara rastlanılıyor.

 

 
Toplam blog
: 5
: 165
Kayıt tarihi
: 05.03.19
 
 

Her yeni gezi, farklı hayatlara yolculuktur. Kimi zaman bir kalede şovalyelerin izini ararsın, ki..