Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '19

 
Kategori
Özel Günler
 

Tren Yolculuğu Yeniden!..

Özlemle beklediğimiz  İstanbul Gebze-Halkalı tren seferleri  12 mart 2019 Salı günü başladı. Açılış  Kartal'da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı. Tüm halkımıza hayırlı olsun.

Ben  17 mart cumartesi  günü  şehiriçi ilk tren yolculuğumu yaptım.  Merakla  gittim "ATALAR" istasyonumuza  yani yeni  adıyla  "Atalar Marmaray" istasyonuna,  aralıklı anonslar eşliğinde biraz bekledikten sonra gelen trene güçlükle geçebildim, tahminimden çok kalabalıktı.  Yıllarca keyifli yolculuklar yapıp daha iyileştirilmiş olarak yenisine kavuşacağımıza dair hayallerim suya düştü resmen, metro vagonlarıyla aynıydı koltuklar, halbuki tren yolculuğu bir yandan her hangi bir nedenle mekan değiştirmek iken  bir yandan da gözüyle  doğayı kucaklayıp, seyrederken en büyük  keyifti benim için, şimdi ise pencerelere arkası dönük oturuyor insanlar, ayaktakiler zaten basacak yeri zor buluyor  keyif ne gezer.  Önemli not; Trene girişte tam bilet ödüyorsunuz gittiğiniz istasyon sayısına göre ücret alındıktan sonra çıkışta fazla ödenen bedeli kartınıza yüklüyorsunuz.

Ayrıca tamamlanamamış çalışmalar, asansörler, yürüyen merdivenler kiminde çalışıyor kiminde çalışmıyor. Ben Pendik'te indim. Orada da asansör çalışmıyor. Bebeği ve arabasıyla bir kadın yardım edebilecek kimse arıyor ve etrafına suçlu gibi bakıyordu,  hem bebeği hem arabayı merdivenden indirebilmesi imkansızdı. Tabi yardım edildi, fakat ne gerek vardı? bu kadar aceleye getirmeye, bunca zaman beklemişiz biraz daha bekleyebilirdik, eksikler  tamamlanıp sağlıklı ve güvenli bir şekilde başlasaydı seferler, bir de tren açılışında yakışmayan konuşmalar vardı. "Kartal bizden önce nasıldı?" gibi Kartal 1977yılından beri yaşadığım sahil cenneti, sahil boyunca plajları doldurur insanlar, çoluk çocuk  tüm yazlarımız denizde geçerdi neredeyse,  Havacılar kampı sadece askerlere değil mahalle akinlerine de kart dağıtılıştı. Rahatlıkla girer hem denize girer hem de yeme içme tüm ihtiyaçlarımızı  karşılardık, parayla  değil fiş alırdık idareden, hr şeyin kaç fiş karşılığı alınabileceği belliydi,  o da ayrı bir kyifti, sonra SSK, Sular idaresi, Elektrik idaresi, Tekel kampı gibi sıra sıra kampları dolduran kurum mensuplarının yaşadıkları  doyumsuz tatiller Kartal'da yaşanırdı. Yalova-Kartal gemisiyle yaptığımız muhteşem yolculukların keyfini özlemeynimiz yok, çağdaş yolculuk diye bir deniz otobüsü geldi şu an onu da kaldırdılar,  neredeyse bütün büyük tiyatroların ilk gösterimlerini Kartal da sergilerdi, özellikle Nejat Uygur "Kartal çok uğurlu geliyor bize "derdi. Nurlar içinde yatsın, şu an anımsayamadığım sayıda sinema salonuyla  çokluk çocuk gidebildiğimiz, sahilde çay bahçelerinde yaşanan birlik beraberlik, bu gün hasretini çektiğimiz balıkçı teknelerinden aldığımız taze balıklar, halkın ve esnafın birbirini tanıdığı şahane bir kültür, sanat ve yaşam merkezi  idi. Hiç biri kalmadı koca bir köe dönüyor git gide Kartal,   sokağa çıktığımda ne yazık ki çok az insanla selamlaşabiliyorum çok hızlı göç almasından ve asıl Kartal halkının  kendini  geri çekmesinden dolayı,

Nacizane diyeceğim şu ki; siyasi söylemler halkı bölecek değil, birleştirecek,  kara sürerek değil halkın refahı için yapılacak  icraatlerini anlatarak yapılmalı, eleştiri tabiki yapılabilir. Kırıcı ve yıkıcı değil, kişilere yönelik değil, yapıla(maya)n işlere yönelik olmalı, yapılmış olanların daha iyileştirilmesini sağlayabilmek maksadı  taşımalı!

"İKİ YILDA BİTİRİLECEKTİ 

Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti. Yapım süresi olarak 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılının Haziran ayında sonuçlandırılması planlanmıştı."  Hürriyet haberi

12 Mart 2019 tarihinde yeniden tren seferleri başladı.

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..