Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '19

     
    Kategori
    Tarih
     

    Türk Devleti’nin Siyasi Tarihi

    Türk Devleti’nin 2300 yıllık geleneği ve Siyasi Tarihi

    Türk Devleti; evet Türk devleti diyorum. Türkiye demiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihi 20 yüzyılda başlıyor. Ancak Türk Devleti dediğin zaman 2300 yıllık bir geçmişi olan, dünya siyasi tarihine yön vermiş 16 devlet ve sayısız beylik kurmuş yıkmış bir gelenekten bahsediyorum.

    Bunu nereden mi anlayacağız? Bakın Türkiye Cumhuriyeti’ndeki resmi kurumların özellikle askeri kurumların kuruluş tarihlerine. Kimse bana demesin Türkiye Cumhuriyeti devletinin; Göktürk’ten, Hazar'dan, Ötüken’den, Babür'den, Avar’dan ve Osmanlı’dan bağımız olduğunu…

    Türk Silahlı Kuvvetleri kuruluş tarihi M.Ö. 209 yani Metehan’ın bu askerlik sistemi ile çin’i dize getirdiği yüzyıl.

    Jandarma Genel komutanlığı kuruluş tarihi 1839 yani Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi'nin kabul tarihinden yola çıkılmış.

    Zabıta teşkilatının kuruluş yılı olarak İhtisap nezaretinin faaliyete geçtiği tarih olan 4 eylül 1826 olarak kayıtlara geçmiştir.

    Emniyet Teşkilatının kuruluş yılı olarak 1845 olarak bilinir.

    Hava kuvvetlerinin kuruluş yılı olarak 1903 gösterilir.

    Bu kadar bilgiden sonra biraz düşünmek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçmişi nereye dayanıyor. Dünya haberlerine baktığımızda hiçbir devlet bizi bir asırlık devlet olarak görmez. Göremez. Çünkü Türkleri tarih sahnesinden çıkardığımızda tarih diye bir şey kalmayacağını onlarda çok iyi bildiklerinden hiçbir devlet bizi bir asırlık devlet olarak görmez. Dünyadaki en eski hanedanlar olarak bilinen çin hanedanların devlet arşivlerine baktığımızda en çok Türklerden bahsederler. Çünkü en çok savaşları biz yani Türklere karşı yapmışlardır. Hatta dünya harikaları listesine giren Cin Seddi’ni bile Türklerden korunmak için o dönemlerde yapmışlardır. Bunları ben demiyorum. Çin’in kendi devlet arşivlerinde bulunan en eski tarihsel kaynaklar söylüyor.

    Bizlerin yani Türklerin en eski tarihsel kaynakları Orhun Yazıtları – Kitabeleridir. O zamandan bu zamana kadar varlığı korumuş hem de öz Türkçe ile yazılmıştır. Yazılan bu kitabelerde o zamanki devlet liderlerinin devletleşme için ve devletin daimi olması için ne çabalar sergilediklerini anlatmaktadır. Günümüz Türkçesine çevrilmiştir. Moğolistan’ın Orhun Vadisinde bulunan Orhun Kitabeleri Bilge Kağan ve Kül Tigin yazıtlarını Yollıg Tigin tarafından yazmıştır.

     

    Mustafa Kozanoglu

     
    Toplam blog
    : 1
    : 88
    Kayıt tarihi
    : 29.06.19
     
     

    Araştımacı bir kişiliğim var. İnternet Tarih Güncel olaylar Komplo Teor..