Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '06

 
Kategori
Müzik
 

Türk hafif müziği şarkıları

Türk hafif müziği şarkıları
 

Şimdilerde ''nostaljik'' dediğimiz o güzelim şarkıları ''nostaljik olmadan önce de çok severdim. Tam bir Türk Hafif Müziği hayranıydım.. Ve hala da öyleyim. Tabii ki günümüz pop müziğinden de sevdiklerim vardır ama.. Dinlemekten keyif aldıgın hangisi diye bana sorarsanız..''Türk Hafif Müziği'' derim ben.

Bundan yaklaşık bir hafta-onbeşgün önce, Kütahya'yı didik didik etmiştim Tanju Okan ve Ömür Göksel için. Sonunda Tanju Okan'nın CD'sini buldum. ''Kadın'ım ve öyle sarhoş olsam ki'' beni çook gerilere 1974'lere.. çocukluğuma götürüyor. Defalarca bıkmadan dinleyebilirim Tanju Okan'ı..

Ömür Göksel'in de o zamanların hit şarkısı benim de çok sevdiğim 'sevemem artık'tır. Ama daha onun CD'sini bulamadım.

O yılların Türk Hafif Müziği sanatçıları arasında başka kimler yoktu ki.. hatırladıgım.. Yeşim vardı mesela 'olmaz böyle şey'i söylüyordu. Ayten Alpman memleketim.. Nilüfer o zamanlar da şimdi oldugu gibi çok popülerdi.. Erol Evgin'in ise radyodan duydugum ilk şarkısı 'İşte Öyle Birşey'di. TRT bir yarışma yapmıştı hatta... "Bu şarkıyı kim söylüyor'' adlı.. Bilenler arasından yapılacak çekilişle kazanan kişiye sanatçının imzalı fotoğrafı gönderilecekti... Ablam da katılmış ve kazanmıştı da. Ama bir arkadaşına kaptırmıştı Erol Evgin imzalı o fotoğrafı.

O yılların hit şarkılarını hala bir çoğumuz unutmadık tabii ki. Bazılarının sözlerini bile hatırlayabiliyoruz. Berkant'ın ''Samanyolu'' şarkısını eşim ve ben çok seviyoruz... ve bizim şarkımız olarak sabitledik. Ayrıca küçük bir plağını almıştık yıllar önce hatıra diye... Ama ne yazık ki artık dinleyemiyoruz... Çünkü pikabımızın iğnesini yaramaz oğlumuz yıllar evvel kırmıştı.

Başka tür müzükseverler beni yanlış anlamasınlar lütfen.. Tüm müzik çeşitlerini seviyorum.. Ama kulağıma hoş gelenleri daha çok..

Sevgi'yle..

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..