Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '17

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye batı medeniyetinden ayrılmak istiyorsa Avrupa ülkelerinin yerinde olsam yardımcı olurum

Türkiye batı medeniyetinden ayrılmak istiyorsa Avrupa ülkelerinin yerinde olsam yardımcı olurum
 

Biz Türkler dünyanın her yerinde her şart ve durumda başımızın çaresine bakarız, maddi varlığımızın sürdürülmesinden evvel Allah endişemiz yok. Ancak işte günümüz dünyası böyle değil, Türkiye tek başına yaşar ama tek başına bir medeniyet kuramaz; insanımızın maalesef böyle bir hasleti yok, bir yerlerden ışık alacak.

Kabul edelim Türk’ün gücü daha çok bilek ve yürek gücü, Tanrı bizim beynimizden bir kısım alıp yüreğimize eklemiş. Bu bir eksiklik değil farklıyız, biz böyleyiz başkaları öyle.

Bu değerlendirmeler sonucunda iddiam şudur ki Türkiye Avrupa’dan koparsa Asya’ya kral olur(Afrika’ya da) lakin içi boş kral. Yani böyle bir durumun sonucunda da bilim /kültür/medeniyet alanında ilerleyişimiz devam eder diyemeyiz.

Bugün insanlarımızın yarısı aldatan karısını öldürmez; bunu Avrupa’ya borçluyuz. Avrupa’dan uzaklaşınca eğitim yapımız bile değişir. Nasıl değişirse değişir ama değişir. Sahip olduklarımıza bir şey olmaz ama yenisi gelmeyince… Avrupa’dan kopmuş bir Türkiye’yi ben merak ediyorum doğrusu, acaba nasıl bir ülke oluruz?

Türkiye’nin gerçek niyeti bu mu bilmiyoruz ama eğer öyleyse bu işin Avrupalık bir tarafı yok, gitmek isteyen gider olması lazım da Avrupa’da da bir acayiplik var; hem kızıyor hem gitme diyor. Bu konuda herkesin değişik bir yorumu olabilir. Ben konuya çok basit bakıyorum. Avrupa’nın(ABD’nin de) bu düşüncesi güvenlik merkezli. Onlara göre “Doğu Bloğu” yaşıyor, Türkiye oraya gider, güç dengesi bozulur; korkuları bu.

Avrupa’dan ayrılmak istemekte haklı mıyız? İşin acı tarafı da bu zaten, haklıyız. Adamlar içinde bulunduğumuz durumu anlamak istemiyorlar. Türkiye normal durumda değil ki normal kurallar geçerli olsun. Paris’te oturup demokrasiden bahsetmek kolay, Hakkâri dağlarında fikrin değişir. Yani önce kurtulalım sonra demokrasi isteyin. Ve bazılarınız Türkiye aleyhindeki kirli planlarınızı demokrasi maskesi arkasına gizlemeyin, görüyoruz!

Ve Türkiye… Avrupa’dan kopamayız, ihtiyacımız yokmuş gibi davranmayın! AB’nin ihracatımızdaki payı %50 ama karşılığında ithalatımız da var, yani biz kaybedersek onlar da kaybeder de onların kaybı onlara dokunmazken bizim kaybımız bizi batırır mı acaba?

Yol ayrımı olabilir çünkü bunların elinde çok rezil oluyoruz. Ayı Mehmet’i adam edebilseydik onlara ihtiyacımız kalmayacaktı. Bir de AB’den ayrılmak isteyenlerin gitmek istedikleri başka yerler olabilir ki hiç girmeyim oraya. Bedeli mutlaka olur, eğer böyle bir şey olursa Türkiye’nin çok büyük zorlukları göze alması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..