Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Üniversiteler
 

Türkiyede Hamam Yok Muydu? Neden O Zaman Arşimet Buldu ?

Türkiyede Hamam Yok Muydu? Neden O Zaman Arşimet Buldu ?
 

Evet yazdıklarımı okuduğunuzda neden böyle bir başlık seçmiş olabileceğimi düşüneceksiniz ama sonunda bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Evet güzel, yaşanabilir, doğa harikası, her köşesi ayrı bir cennet... Bahsettiğim güzel ülkemiz TÜRKİYE. İçinde bulunduğum sistem aslında uzun yıllar sonra beni bu bloğu yazmam için dürttü. Üniversite yıllarımdan itibaren başlayan ve içimde uhde olarak kalan bir konuydu yüksek lisans yapmak. Sonra bir gün yapacağım dedim ve başladım. Artık son zamanlarına geldiğim yüksek lisans heyecanım beni, işi bir boyut daha ilerisini götürmem için uyarıyor. Bundan sonra doktora yolunda da emin adımlarla ilerlemek isteğim bir anda derin düşünce alemine attı beni. 

Evet Türkiye de doktora öğrencisi olmak ! Bu ülkede akademisyen olabilmek veya doktora yaparak eğitimini daha ileri noktaya taşıyıp bir bilim insanı olabilmek düşüncesinin nasıl gerçekleşebileceğini düşünüyorum günlerdir. Öncelikle yüksek lisansı bitireceksin sonra ALES en az 70 puan alacaksın, sonra YDS en az 60 puan alacaksın, e üniversite kabul ederse ya da dayın varsa doktora öğrencisi olacaksın. Peki yıllarca eğitim sistemimizin ilkokuldan üniversiteye kadar ingilizce eğitim gördürüp de ingilizce bilmeyen gençleri ne olacak? Ülkede akademisyen yok. Hakkıyla olanlar hariç gerisinin nasıl olduğunu gayet iyi biliyoruz. Eğitim hayatı boyunca sistem hatasından dolayı ingilizce eğitim görüp ingilizce öğrenemeyen gençlerden akademisyen olabilmesi için en az 60 puan istemek ne kadar doğru. Ya da akademisyenlik için özellikle devlet destekli bir eğitim programı düzenlemez mi ? Kaldırılan ÖYP buna en güzel örnekti aslında, kaldırılmasaydı. 

İşte neden başlığı böyle attım. Onu da açıklayıp kısa bloğumu sonlandırmak istiyorum. Sistem dayatması ve birilerinin yazdığı gibi sisteme uyum istenmesi insanımızın düşünme yetisini elinden alıyor. Bu yüzden diyorum Türkiyede hamam mı yoktu da Arşimet buldu suyun kaldırma kuvvetini ya da elma ağacımı yoktu yerçekimini Newton buldu? Sorgulama ve düşünme olmazsa bilim olmaz diyorum ve düşünceli geceler diliyorum.

 
Toplam blog
: 14
: 657
Kayıt tarihi
: 23.12.12
 
 

1989 yılı mayıs ayında Anadolunun kapısının açıldığı Muşun Malazgirt ilçesinde doğdum. İlk, orta ..