Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '11

     
    Kategori
    Dil Eğitimi
     

    Turklish

    Turklish
     

    Neyi ne için örnek alıyoruz


    İlginç insanlarız vesselam... Bazılarımız bahar geldi diye aldığı fazla kilolarını "Fitness Center" da atmaya çalışırken, bazılarımız da yeni açılan "Shopping Center" da sergilenen yeni "outfit" leri deniyor. Her akşam yemeğimizi "Fastfood" olarak afiyetle yiyor, ardından gittiğimiz "Pub" larda "boyfriend" ya da "girlfriend" imizle muhabbete dalıyoruz. Arada sırada "ex" imiz bizi rahatsız ediyor telefonla; hemen "No" ya basıyoruz. Hafta sonu akşamlarını "Face" de onu bunu beğenerek geçiriyor, sonra da "MSN" de arkadaşlarla "chat" leşerek tamamlıyoruz. 

    İngiliz - Amerikan bayraklı ya da Londra fotoğraflı, üzeri İngilizce kelime dolu kıyafetlerimiz gösteriyor ne kadar da "Global" ve medeni olduğumuzu... Zaten bu yüzden "Türk" kelimesini kimden duyarsak, kimin üstünde Türkçe yazılı ya da Türk bayraklı bir kıyafet görsek "Vay be! Kıroya bak" diye gülüşüyoruz değil mi? 

    Neredeyse tüm okullarımız İngilizce eğitim veriyor artık… Her “executive” iş ilanlarımız da İngilizce zaten. Olur ya; hani globallikten habersiz bir barbar çıkar da başvurur Türkçe “CV” ile değil mi? 

    Nasıl bir şekilcilik, nasıl bir yozlaşma içinde olduğumuzu fark edip, bizlere ulaşmaya çalışan aydınlarımızı yumurta yağmuruna tutuyoruz. Hiç olmadı ülkeden sürüyoruz; yüzlercesini yaptığımız gibi… İlginç insanlarız vesselam… İlginç bir toplumuz, ya da ilginç bir ulusuz demeyi çok isterdim, ama artık ilginç insanlarız… Bir ülkenin insanları ulus olmalıdır ki güce ulaşsın. Ulus olmak da ortak miraslarda buluşmak değil midir? Bizler en güzel ortak mirasımızı, dilimizi, kaybetmekteyiz. Ulusal bilincimize ve değerlerimize “bye bye” diyoruz. 

    Lütfen beni yanlış anlamayınız. Amacım ırkçılık yapmak değil tabi ki; sadece neden dolayı neyi örnek alıyoruz kendimize? Bunu vurgulamak istedim. Teknoloji ve teknik verimlilik eksikliğini, bu konuda gelişmiş olan ülkelerin teknolojilerini örnek alarak kapatalım, dillerini ve kültürlerini değil… Bizim tarihimiz o ülkelerin üç-beş asırlık geçmişinden, dilimiz de onların iki yüz – üç yüz kelimelik dağarcığından çok daha zengindir. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 325
    Kayıt tarihi
    : 12.02.11
     
     

    1983 Kütahya doğumluyum. Makine yüksek mühendisiyim. Bir holdingte şantiye şefi olarak çalışmaktayım..