Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '18

     
    Kategori
    İnternet
     

    Twitter'ın Eğitimde Kullanımı

    Sosyal medya kanallarının en aktif kullanılan araçlarından birisi olan twitter; anlık içerikler paylaşabileceğiniz bir platformdur. Peki günlük milyonlarca içeriğinin paylaşıldığı bu uygulama eğitimde nasıl kullanılır? Eğitimde twitter kullanarak neler kazanabilirsiniz? işte tüm cevaplar;

        Öğrenme Ağınızı Oluşturun:  Branşınız ile ilgili kişileri takip ederek meslektaşlarınızın neler paylaştığını, tartışmalarınızı ve fikirlerini görebilirsiniz.

        Haberdar Olun: Eğitim dünyasında; neler olduğunu neler ve en yeni haberlerden anında haberdar olabilirsiniz.

        Derslerinizi Yönetin: Dersiniz ile ilgili bilgileri, notları, duyuruları kendi şahsi hesabınızdan veya dersinizi için açtığınız hesaptan paylaşıp öğrencilerinizin anında haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

        İçerik Paylaşın: Branşınız ile ilgili bilgilendirici içerikler paylaşabilir ve takipçilerinizi bilgilendirebilirsiniz.

        Makale Paylaşın: Eğitim dünyasında sadece izleyici olarak kalmayıp, bir eğitimci olarak sizde fikirlerinizi paylaşıp, bu alanda katkı sağlayabilirsiniz.

        Listeler Oluşturabilirsiniz: Öğrencileriniz ile beraber liste oluşturabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinize gelecekteki kariyerleri ile ilgili uzman kişileri listelerine ekletebilirsiniz.

        Ödevler Verin: Dersinizi günlük hayatla bağlaştırıp, günlük hayattan örnekler içeren anlık ödevleri öğrencileriniz ile paylaşabilirsiniz.

        Eğitim Dünyasını Takip Edin: Eğitim dünyasında yaşanılan yeniliklerden anında haberdar olmak için bir takipçi ağı oluşturabilir ve gündemi anlık olarak takip edebilirsiniz.

        Öğrencilerinizi Dersinize Bağlı Tutun: Dersinizde önceki hafta işlediğiniz dersle ve önümüzdeki hafta işleyeceğiniz konu ile ilgili kısa bilgiler paylaşabilirsiniz.

        Özetleyin: Haftalık olarak işlediğiniz dersi özetleyecek kısa twetler atabilirsiniz.

        Ağınızı Geliştirin: Hashtag’ler kullanarak ağınızı geliştirebilirsiniz. Örneğiniz #milleyet, #milliyetblog vb. gibi

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 97
    Kayıt tarihi
    : 29.12.18
     
     

    Merhaba. Ben Yasin Gökduman. Marmara Üniversitesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenl..