Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

     
    Kategori
    Sivil Toplum
     

    Ülkeler, Şehirler, Mevsimler ve Aşk

    Ülkeler, Şehirler, Mevsimler ve Aşk
     

    ÜLKELER, ŞEHİRLER, MEVSİMLER VE AŞK


    Azerbaycan’ın bağımsızlık günü 18 Ekim’de New York’ta kutlanırken, Saray bosna’ın lideri Aliya İzzetbegovic 19 Ekim’de Türklüğün ve Müslümanlığın sembol lideri olarak Türkiyemizde de iftiharla anılıyor.   

    Millet olmak böyle bir şey. Evrensel anlamda Türk ulusunun ‘’benim karakterim bağımsızlıktır’’ diyen liderine layık olarak destan yazmaya devam ediyor.

    Bizler de Akdev olarak lobi oluşturmak, eğitim adına İngiltere’de, Fransa’da ve Amerika’da sivil toplum örgütü başkanlarıyla görüşmeler yaparak vatanımız için bayrağımızı daha yükseğe nasıl dalgalandırırız diye neler yapmadık ki?    
                 
    Türk yürüşüne Brooklyn’den Manhattan’a ellerimizde Türk bayrakları kalbimizde Atatürk rozetleri yollarda Pakistanlı, Kübalı, Faslı, Lübnanlı, Afganistanlı, İranlı, Amerikalılar durdurup derin bir ah çektiler ve her ülkeye bir Atatürk lazım dediler. Gurur duyduk. Manhattan’daki Türk gününde caddeler kırmızıya boyanmıştı. Başta konsolosumuz Ertan Yalçın, eşi ve ekibi, New York Türk federasyonu başkanı Atilla Pak, başkan yardımcısı Tulga Tekman ve federasyon yöneticisi Gülay Aydemir, Amerikan ordusuna bağlı görevde olan Türk Amerikan dernekleri genel sekreteri Abdi Akgün Beşiktaş belediyesi Murat Haznedar ve Brooklyn belediye başkanı Eric Adams’ın da katkılarıyla muazzam bir Türk yürüyüşü gerçekleşti. İzcilik günlerimi andım, en önde protokolde dev bayraklarımızla yürürken vatan aşkımız, heyecanımız, yüreğimiz ağzımızda marşlarımızdaydı.

    Amerika’da Sarıkamış şehitlerine saygı için New Jersey’nin Garrett Mountain diye bilinen en yüksek tepesine tırmanırken Ay Yıldız derneğinin başkanı Cenk Çoktosun’la Türkmenistan, Azerbaycan başkanlarıyla yaklaşık 17 sivil toplum örgütüyle ve konsolosluğun Türk yetkilileriyle vatan toprağının ve askerimizin kıymetini karların içinde iliklerimize kadar hissettik. Fotoğraflayan ve kameraya alan Birol Kağıtçıoğlu elleri kıpkırmızı ordan oraya koşturdu. Bütün organizasyonlarda fedakarca ülkesi için çarpan bir yürek oldu.  
    Brooklyn’deki Eyüp Sultan caminin dili olsa da konuşsa, yalnız manevi duyguların sesi olmaktan öte, toplantıların da can damarıydı. Azerbaycan New York dernek başkanı Ercan Yerdelenli  ve diğer sivil toplum örgütü başkanlarının da katıldığı 20 Ocak Bakü Yanvar katliamı ve diğer Hocalı katliamının hüznü tüm salonu derinden ve yeniden yaraladı.

    Dünyanın dört bir yanındaki Türklük ruhu canlandı.

    Akdev adına yaptığım konuşmada Nazım Hikmet’in 2. Vatan sevgisi mısralarına yansımıştı.

    ‘’Bakü gençliğim demek

    Dost eline emanet ettiğim yürek.

    İliç’in bulağından içtiğim su

    Kardeş sofrasında kestiğim ekmek.

    Damda yârin yüzünde yıldızların uykusu

    Bakü gençliğim demek

    Bakü’ye gidiyorum ay balam

    Bakü Aslı, ben Kerem dizelerini okuyup, Atatürk’ün dünyanın dört bir tarafındaki Türklerin dostlukla, çok devlet tek millet ruhunu yaşadık.

    Amerika’nın başkanlık seçimleri öncesi Clinton ile görüşmemizde  Atatürk sevgisini yaşamına kaynak olarak koymuş bir liderin enerjisini hissettim.

    Hürriyet’in duayen yazarı Yalçın Bayer’in önderliğinde Paris’te Demir Öngen’in başkanlığındaki tüm sivil toplum örgütü başkanlarıyla görüşmemde de aynı heyecanı iliklerimize kadar yaşadık. Sırma Oran davasında, gece bir buçuk ikilere kadar devam eden duruşmaya destek vermeye gittik.

    Lyon başkonsolosu New York Türk evi projesinin gizli kahramanlarından biridir ilk ihale Özgür Çakar beyin yönetiminde olmuştur. Lyon konsolosluğu … şehrin diplomatik diyaloglarını yürütmektedir. Valance ve Grenoble gibi pek çok şehrin belediye başkanlarıyla mükemmel bir diyalog götüren başkonsolosumuz Türkiyemizi en iyi şekilde temsil etmektedir.

     Lobi, çalışmaları ve diplomasi bir ülkenin yaşam kaynağıdır. Çünkü yaşanan milletler arası kucaklaşmadır. 

     Konulan her taş, her emek, eğitimde, sanatta, edebiyatta, tıpta yapılan her ortak çalışma insanlık gururumuz olmalı.

     Kafataslarımızın ırkı var ama ideallerimizin ve yüreklerimizin hiç ırkı olmadı!

     Çünkü biz Dünyayı kucaklayan ‘’Yurtta Sulh Cihan da Sulh’’ diyen aşk dolu bir büyük liderin evlatlarıyız.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 83
    Kayıt tarihi
    : 07.11.17
     
     

    AKDEV Genel Başkanı ..