Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Üstün ırk laikler

Üstün ırk laikler
 

yeni kahraman büyük cumhuriyet kadını


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde protesto eden kadının resmini gördünüz mü?

Son derece modern, çağdaş, yaşı 68'e gelmesine rağmen son derece bakımlı bir ninemizin yüzü, (bakın bu ninemiz bizim çağdaş laiklerin "bizim ninemiz de başını örterdi ama böyle değil" sınıflandırmasına giren türlerden değil. Yine de bu ninemizin ninesinin başı da bağlı idi büyük ihtimal.) Cumhurbaşkanı'na tepki gösterirken o hale gelmiş ki kin ve nefretin tanımını bu yüze bakarak yapabiliriz.

Türkiye'de, egemen güçlerin adına kutuplaşma dedikleri aslında 50 yıl önceki Amerika'da görülen zenci-beyaz ayrımından farksız bir ırkçılık sorunu olduğu bir gerçek. İçinizden "o ha" ya da daha eğitimli ve çağdaş olanların "hadi be" dediğini duyar gibi oluyor kulaklarım. Ne derseniz deyin bunun adı "ırkçılık". Kendin gibi olmayanı, senden farklı inananı ve yaşayanı, kendi kutsallarına sokmamak, ancak senin izin verdiğin sınırlar içersinde yaşamasına izin vermek bunun adı. 50 yıl önce belediye otobüslerinde yanlarına zencilerin oturmasına izin vermeyen beyazlar ile Etiler'de, Akmerkez'de yanlarından geçen türbanlılara "vebalı" gibi bakanlar arasında ne fark var? 50 yıl önce Amerikan okullarında aşağılanan, alay edilen zencilerin anlatıldığı filmleri kah gözyaşıyla kah beyazlara küfür ederek izleyen eğitimli çağdaşlarımız şimdi aynı hareketi türbanlılara yapmıyorlar mı? (Size de 50 yıl sonra küfredecekler haberiniz olsun) PKK'nın konserine katılmakta mahsur görmeyen bir adamın seçilmiş bir belediye başkanı'nın Ak Partili( bunu böyle yazınca gerici olunuyor sanırım. Çağdaş olmak için Akp mi yazsaydım acep?) olması nedeniyle düzenleyeceği konsere katılmaması hangi milli hassasiyetle açıklanabilir?

Eşinin başının veya kendi başının türbanlı olmasını; o kişiyi eğitimsiz, kültürsüz, gerici ve de kendinden aşağı görmek için yeterli sebep sayan binlerce (ya da Tuncay Özkan'ın peşinden gidenleri 2 ile çarparsak yaklaşık 2 milyon 600 bin) insan var bu ülkede. Neyi yaşadığını bilmeyen insanların, kendi gibi olmayanları aşağılama, yok sayma, kendine benzetme çabası bu..

Evet, bunların hiçbirinin 50 yıl önceki Amerika ile farkı yok. Yaşananlar aynı, sonuçları da aynı olacak. Ama bunları yaşatanlar, bunları yaşatanlara uyanlar, bunları yaşatanları destekleyenler 50 yıl sonra eğer hayattlarsa nasıl lanetlendiklerini görecekler. İnşallah biz de göreceğiz. ("İnşallah", lafın gelişi kullanılmış olup, yüce savcının yanlış anlamaması dileği ile..)

 
Toplam blog
: 6
: 476
Kayıt tarihi
: 14.10.07
 
 

27 yaşındayım.. Bir şirkette fabrika müdürü olarak çalışıyorum.. Gerçi bugün böyle yarın ne olacağı ..