Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajina Dünyanızı Karartmasın

Perine bölgesindeki küçük dudaklarda, klitoriste, anüs etrafında perine de vajina ile anüs mesafedeki renk koyuluklarının açılması renk düzenlemesi işlemine Genital beyazlatma denir. Karbondioksit Lazer, Erbiumyag lazer gibi işlemleriyle kişinin vajinası kendi deri tonundaki renge getirilmeye çalışılır. Genellikle yapılan doğumlardan o bölgeye yapılan ağdalar veya giyilen renkli iç çamaşırlar zaman içinde renk değişimine yol açması sebebiyle genital bölgede renk koyulaşmaktadır.

Hamilelikte Genital Bölgede Görülen Değişimler

Kadınların birçoğu gebelik sırası hormonsal etkilerden dolay bu özel bölgelerinde oluşan renk değişiminden şikâyet etmektedir. Bazı durumlarda gebelik sonrasında da genital bölgede oluşan bu kararmalar kalıcı olarak kalabilmektedir. Özellikle esmer tenlilerde bu renk daha belirgin  ve koyu olmaktadır.

Vajina Kararması! Cinsel İsteksizlik Nedeni mi?

Gebelik haricinde doğum kontrol hapı kullanımı, cilt hastalıkları, hormonsal sorunlar, genital bölge epilasyonu amacı ile uygulanan bazı yanlış yöntemler genetik bölgede renk değişimi ve koyulaşmaya neden olabilmektedir. Yine diyabet hastalarında dış genital bölgelerde koyulaşmalar oluşabilmektedir. Kadınlar özel bölgesinin kararması nedeniyle bazen öz güven eksikliği yaşayabilmektedir. Kendini çekici bulmayan kadın partnerinin onu beğenmediğini düşünebilir. Bu da zaman içerisinde Partneriyle arasında cinsel isteksizlik yaşamasına neden olabilmektedir.

Lazerle Genital Beyazlatma

Genetik bölge estetik ameliyatlar içinde Lazer uygulamaları esnek yapıları, yüksek etkileri nedeniyle son dönemlerde oldukça tercih edilir hale gelmiştir. Genital bölgede renk açma vulva vaylinigen isimleriyle anılmaktadır. İşlem yaklaşık 20 dakika sürer İşlem öncesi kullanılan Lokal anestetik kremlerle kişinin konforunun artması sağlanır. Cilt altına verilen Lazerin peeling  sayesinde melinig pigment üreten melanin asit hücrelerinin tahrip eder. Bu şekilde vajinan daha dolgun ve pürüzsüz bir hale gelir.

Karbondioksit Lazer ile Genital Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Karbondioksit (CO2) lazer ileyapılan genital beyazlatma işlemi minimum ortalama 20-25 dakika sürmektedir. Bu süre tene ve uygulamanın yapılacağı alana göre değişebilmektedir. Lokal anestezi krem sürdükten sonra işleme geçilir. Fota termal etkiyle belli dalga boyunda genital bölgeye atılan şutlarla koyu renkte olan üstteki tabaka soyulur. Çoğu zaman tek seans yeterli olur.Karbondioksit lazerle yapılan vajina renk açma işlemleri öncesinde o bölgede  anestetik etkili krem kullanılması kişide ağrı ve acı hissini azaltacaktır. İşleme esnasındagenital beyazlatma lazeryardımı ile cildin üstteki 'epidermiz' soyularak alttan daha canlı daha pembe ve parlak bir katman çıkmaktadır. Kısaca bir çeşit 'peeling' cildi soyma gerçekleşmektedir. Böylece vajina bölgesinde istenilen renk açılımı sağlanabilmektedir.

 Erbium yag lazer Genital Beyazlatma. 

Erbium yag lazer cihazıyla lazerle genital bölgede renk açma işlemi son dönemlerde sağladığı etkiler nedeniyle büyük talep görmektedir. Erbium yag lazerin daha derin dalga boylu olduğu ve genital bölgedeki kararma sorunlarının çözümünde çok etkilidir.

 

 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..