Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Vajina Estetiği Tabu Olmaktan Çıkıyor!

Vajina Estetiği Tabu Olmaktan Çıkıyor!
 

Yaşa ya da çevresel etmenlere bağlı olarak vajina bölgesi genişleyebilmektedir. Zor doğumlar ya da doku özellikleri nedeniyle genişleyen vajina hem estetik hem de fiziksel olarak kadınlara rahatsızlık veren bir hal alabilmektedir.
 
Bu genişlemenin giderilebilmesi için vajinopilasti adı verilen vajina daraltma operasyonu uygulanmaktadır.
 
Vajina genişlemesi düzeltilmediği durumlarda hem sağlık açısından problem oluşturmakta hem de cinsel hazzın ve cinsel yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Vajinal kasların zayıflamasından dolayı ortaya çıkan bu problem, erken safhalarda Kegel egzersizi gibi vajina kaslarını güçlendirmeye yönelik egzersizler ile giderilebilmektedir. Ancak ilerleyen durumlarda vajinoplasti tek çare olmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilen bu işlemden sonra hastalar kısa süre içerisinde sosyal yaşantılarına geri dönebilmektedir. 
 
Vajina Daraltma Operasyonu Nasıl Yapılır?
Vajinoplasti ameliyatı yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Operasyon süresince hastalar genel anestezi altında olduğu için herhangi bir ağrı hissetmemektedir. Operasyonda vajenin başlangıç noktasından iç kısmına, vajina arka duvarından olacak şekilde daraltma işlemi yapılmaktadır. Operasyondan sonra atılan dikişler iç tarafta kaldığı için dışarıdan görülmesi mümkün değildir. Vajinoplasti uygulaması, iç dudak sarkmalarının düzeltildiği labioplasti uygulaması ile beraber kombine şekilde yapılabilmektedir. Bu şekilde tek operasyonda vajina daraltıldığı gibi vajina dudakları da küçültülmüş olmaktadır. 
 
Ameliyat Sonrası Cinsel Yaşam
Vajinoplasti operasyonunda kullanılan dikişler yaklaşık iki hafta sonra kendiliğinden dökülmektedir. Operasyondan sonra bölgenin hijyenine özen göstermesi gereken hastaların günlük yaşantılarına dönebilmesi 3-5 gün sürmektedir. Ancak cinsel ilişki için 45 gün beklemeleri gerekmektedir.
 
Cinsel ilişkide kadınların orgazm yaşamasını sağlayan klitoristir. Vajinoplasti sonrasında penis, klitorise daha fazla temas ettiği için, vajinaoplasti ameliyatı olan kadınların operasyondan sonra cinsel haz alma ve cinsel doyumları artmakta, bunula paralel cinsel yaşam kalitesi  artmaktadır. Ayrıca vajenin daha dar olması orgazmın kalitesini de arttırmaktadır. 
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..