Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus

Sevdiği adamla evlenip mutlu bir yuva kurmak hemen her kadının hayalidir... Her şey yolundadır, büyük gün gelmiştir ve müstakbel eşiyle baş başa kaldığı o an gelip çatmıştır...

Eşini çok sevdiği, onu arzuladığı ve hatta ön sevişmeden haz aldığı halde birleşmeyi istemsizce reddeder ve buna izin vermez. Bir çok vajinismus çifti bunu düğün yorgunluğuna verir ve önemsemez. Sonraki denemelerde de direnç ve tepkiler tekrar ettikçe gerçek kendini hissettirir. O gerçek birçok kadının kabusu vajinismustur.

Günümüzde maalesef cinsellik tabu olmaktan çıkmadı. Bundan dolayı cinsel hayatta yaşanan olumsuzlukları dile getirmek birçok birey için oldukça zordur. Vajinismusla karşılaşan birçok çift, bu sorunu sadece kendileri yaşıyormuş yanılgısına kapılır. Dile getirilmeyen bu sorunlar zamanla çözümsüz halde bekletilirken ilişkiler ve evlilikler de bundan olumsuz etkilenmeye başlar.

Bazı kadınlar henüz cinsellikle tanışmadan önce farkında olmadan bu konudan uzak durup, konuşmaktan, dinlemekten rahatsızlık duyuyorlar. Bu kadınlar genellikle kendilerinin vajinismus adayı olduklarının farkındadırlar. Kendilerini tanıyan bu kadınların tedavi için çözüm arayışları daha hızlıdır.

Her kadında görülebilir

Vajinismus, eğitim düzeyi, sosyal statü gibi sosyal dinamiklerden bağımsızdır. Toplumun her kesiminden kadında görülebilmektedir ve çoğunlukla düşünüldüğü gibi olumsuz bir deneyim veya travmaya bağlı gerçekleşmeyebilmektedir.

Nedeni her ne olursa olsun, kadının bedenine vurulmuş bu kilidi açmak mümkündür. Vajinismusla yüzleştikten sonra bunu zamana bırakmak, tedavi için adım atılmaması en büyük yanlışlardan biridir. Vajinismus tedavisi mümkün olan bir semptomdur. Tedavi ne kadar gecikirse çiftlerin yaşayacağı olumsuzluklar da o kadar artacaktır.

Vajinismus bir kimlik değildir.  Vajinismus bir yaşam şekli değildir. Vajinismus tercih edilmiş veya seçilmiş bir semptom değildir. Vajinismus eşe olan bir tepki değildir. Lütfen benimsemeyin ve içselleştirmeyin.

Evliliğin en güzel günleri olan balayı dönemini kabusa çevirmeden kısa süreli ve kalıcı yöntemlerle tedavi olunup hayatı ıskalamamak en doğru karar olacaktır.

 

Op. Dr. Tamer Gültekin 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 

http://www.drtamergultekin.com/

https://www.instagram.com/drtamergultekin/?hl=tr

 

 
Toplam blog
: 38
: 46
Kayıt tarihi
: 10.06.19
 
 

Yrd. Doç. Dr. Tamer Gültekin 1977 yılında Gaziantep'te doğdu. 1990 yılında İstanbul Abdi İpekçi İ..