Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinusmusa Yenilmeyin

Çiftin cinsel uyum sorunu olan Vajinusmus eşlerin beraber tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. İlk ilişki olacağı zaman İlişki gerçekleşemez. Kişinin elinde olmadan irade dışı gelişen bir durumdur. Vasinusmuslu kadınlar genellikle vajinasının çok küçük olduğunu düşünür. Her cinsel deneyimde acı ve ağrı duyarak eşini iter. Vajinusmus beynin vajinaya verdiği komuttur. Beynin emri altındaki kaygılar nedeniyle halde ilişkiye giremez.

Vajinusmus tedavisi, doğru bir bilgi ve teknik gerektiren bir süreçtir. Kadına rehber olacak cinsel Terapisti bulması ve her şey açıkça anlatması ve iyileşme isteğinde olması. Yapılacak plan tecrübeli ve Nitelikli bir cinsel terapist tarafından takip edilmelidir. Cinsel terapi planına uyulduğu takdirde umulduğundan daha hızlı ve kesin bir iyileşme olacaktır.

 Vajinusmus: Psikiyatrisi,  jinekolog cinsel Terapist gibi farklı uzmanların birlikte çalışması gereken bir cinsel işlev bozukluğudur. Vajinusmus tedavisi kişiye özel olmalıdır. Herkesin korkusu endişesi eşli ile olan durumu farklıdır. Tedavinin amacı sorunu ortaya çıkaran bir ya da birden fazla sebebin tespit edilerek ortadan kaldırılması ve doyumlu bir cinsel yaşamın kazandırılmak olmalıdır.

Vainumusta tedavisinde zihin/beden sentezi:   Kişinin niçin neden korktuğu iyi anlaşılmalı? Tedavide zihin ve beden bir bütün halinde ele alınmalıdır. Kadının bilinçaltına veya bilinçaltı düzeyine yerleşmiş nedenler ve sorunun yaşandığı beden. Hatalı uygulamalar bu ikisinden birinin tek başına ele alındığı eksik hatalı tedavilerdir. Bu da sorunu yaşayan kişilerin karamsarlığa kapılmasına sorunun çözümünün imkânsız gibi algılamasına yol açabilir.

Cinsel Terapi: Vajinismus sorunu bilişsel davranışçı  Psikoterapi s yöntemleri içeren Cinsel Terapi ile çözülebilir. Psikoterapi süreci içersinde seanslarda kadının bilinçaltı ve bilinçaltı düzeyindeki sorunlar ele alınmalıdır. Sorunun yaşandığı bedendeki kasılmaları tanıması ve kontrol etmeyi öğrenmesi için bazı uygulamalar verilir. Bu uygulamalar ev ödevi şeklinde verilir ve bir sonraki seansta değerlendirilir. Tedaviyi zora sokan kadının bunları kendi başına yapmakta yaşadığı sıkıntılar. Ertelemeler ben bunu yapamayacağım olmuyor diye düşünüp, tedavi motivasyonunun düşmesidir.

Biyofibeg:  Kaygı kontrolünde etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış olan bir yöntemdir. Ev ödevlerindeki bu ertelemeleri ve tedavinin bırakılmasına neden olan korkuları endişeleri ortadan kaldıracak etkili bir yöntemdir. Kişinin beden reaksiyonları monitörize edilir. Kişi bilgisayardan kendindeki değişimlerin somut karşılığını izleyerek, kendini kontrol etmesini öğrenir. Vajinadaki kasılmaları fark etmeye yönelik bu ödevleri bu ek bir yöntemle tedavinin yarıda kalması ortadan kaldırılır.

 

 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..