Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Var Olanı Sevme Sanatı..

"Patronun köle gibi çalışmanı ister. Ailen onların istediği gibi biri olmanı.. Sevgilin ise sürekli değişmeni ister. Kimse olduğun gibi görmek istemez seni. Herkes kendi icat ettiği gibi bakar sana. Sonuç olarak bambaşka bir insan olursun. /Aziz Nesin/" (alıntıdır.)

İnsanlar, Aziz Nesin 'inde dediği gibi genellikle görmek istediklerini severler, gördüklerini değil. Oysaki gördüğünü sevmek, sevebilmek, göründüğün gibi sevilmek ne kadar mucizevi ve kutsal bir şey değil mi? İnsanlık olarak iştahımıza öyle yenik düşüyoruz ki olmayanı oldurmak, göremediğimizi görebilmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Peki ya ne için? "Benim gibi düşün, benim gibi inan, benim gibi hareket et, benim gibi bak, benim gibi yaşa" vs. vs. diye. Çünkü "Bizim gibi olmayan bizden değildir." anlayışıyla büyütülüyoruz. Çünkü bizim gibi olmayandan korkuyoruz, farka ve farklılıklara ne kadar kapalıysak o kadar güvende hissediyoruz kendimizi. Ne güvende olmak, ne de sevmek böyle bir şey değil. Elbette evde, işte, okulda, arkadaş ortamında, kendimizle başbaşa kaldığımızda farklı kimliklere bürünüyoruz. Anlaşabildiğimiz, kendimize uygun olduğunu düşündüğümüz insanları ve durumları seçmek; kime, neye, nereye ne kadar yakın veya uzak olmak istediğimizi seçmek... Tüm bunlar insan olmanın ve sosyal hayatta var olabilmenin bir parçası.

Hayat büyük oranda seçimlerden ibaret zaten. Kim olmak istediğini, ne okumak istediğini, nasıl giyinmek istediğini, dinini, arkadaşlarını, gitmek istediğin yerleri, anne-baba olmayı, ne yemek istediğini, evlenmeyi, bekar kalmayı, kendini geliştirmeyi, evde olmayı, kendini değiştirmeyi seçmek. Ve daha bir sürü şey.. Her şeyde bu seçimlerden sonra başlıyor işte. Seçimini, var olduğu gibi, değiştirmeden sevmek. Kendini farklılıklarla beslemek. Besledikçe gelişmek, geliştikçe değişmek. Unutma ki gelişmeyen kişilik pas ve yosun tutar. Kendini gerçekleştiremeyen benlik başkalarının düşünceleri, hayalleri ve hayatları doğrultusunda hayatını idame ettirir. 

 
Toplam blog
: 5
: 108
Kayıt tarihi
: 11.06.20
 
 

2007 yılından itibaren Halkla İlişkiler okumaya ve bu mesleği icra etmeye istekliyim. 2016 yılınd..