Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varis tedavisi ne kadar sürer

Varis tedavisi ne kadar sürer
 

Varis tedavisi düşündüğünüz kadar uzun sürmez


Varis problemi olan hasta, başvurduğunda öncelikle ayakta renkli doppler US ile damarlarının durumu değerlendirilir. Renkli Doppler US sonrasında muayene yapılır. Böylece hastaya venöz harita çıkarılır.

*Ameliyatsız varis tedavisi yani EVLA, tek bacağa işlem yapılıyorsa 1 saat, iki bacakta varsa yaklaşık 1,5 saatlik bir işlem sonrası biter. Yani EVLA işlemi 1 günlüktür. İşlem sonrası hastaya ince bir varis çorabı giydirilir. EVLA lokal anestezi altında yapılır, hasta bayıltılmaz ya da belden uyuşturulmaz. EVLA sırasında gerekiyorsa ilk doz köpük tedavisi de yapılır. Hasta yürüyerek gelir, yürüyerek gider.

*3 gün sonra Doppler US kontrolü yapılır. Doppler US ile kapatılan toplardamar incelenir, ne kadar küçüldüğü tespit edilir. İçinde kan akımı olup olmadığına bakılır, ilişkili yan dallar var mı incelenir. Böylece yüzeysel damarlar dışında derin yan dallar incelenir, köpük tedavisinin hangi derin damarlara yapılacağı belirlenir. Kontrol sırasında ikinci doz köpük tedavisi yapılır.

*İnce damarların yaygınlığına bağlı olarak sonraki seans sayısına karar verilir ve hasta bu konuda bilgilendirilir. Sonrasındaki seanslar arasında en az bir gün aralık verilerek işlemler bitirilir.

Son seanstan 1 ay sonra ve 3 ay sonra kontrol Renkli Doppler US yapılır. Derindeki damarlar incelenir, ayrıca yüzeydeki kılcal damarların son hali değerlendirilir. Kalmış çok küçük telenjiektaziler varsa 1 seans daha işlem yapılır ve hasta mutlu bir halde evine yolcu edilir.

Ameliyatsız varis tedavisi çok uzun soluklu bir tedavi değildir, yaklaşık 1 haftada hastanın problemi çözülür.1 gün 1 saatlik işlem sonrası ana problem tedavi edilir. Sonraki köpük tedavileri de maksimum 1’er saatlik işlemleri alır. 1 ay ve 3 ay sonra kontrolleri yapılır. Ağrısız, hızlı ve sonuçları çabuk gözlemlenebilen bir tedavi şeklidir.


Dr. Rengin TÜRKGÜLER
Radyoloji Uzmanı

 
Toplam blog
: 2
: 193
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

Girişimsel Radyoloji Uzmanı ..