Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '18

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Vietnam Vizesi Nasıl Alınır ?

    Vietnam Vizesi Nasıl Alınır ?
     

    Vietnam gezi notlarıma geçmeden önce, vietnam vizesini kolay nasıl aldım ondan bahsetmek istiyorum sizlere..

    Vietnam vizesi Türk vatandaşları için alınması dünyanın en zor vizelerinden biri olarak lanse ediliyor. İnternet üzerinde inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Herşeyi unutun!

    Size vietnam vizesi almanın aslında ne kadar kolay olduğundan bahsedeceğim. Sizlere aşama aşama anlatıyorum, iyi dinleyin! Merak edilen soruları da cevaplayacağım. Aklınıza takılan herşeyi burada bulabilceksiniz.

    Öncelikle Vize onay mektubu (C1 belgesi) temin ediyoruz.
    Nedir bu vize onay mektubu, c1 belgesi? dediğinizi duyuyorum. Dinleyin! Bu belge sadece orda bulunan yerel bir seyahat acentesi aracılığıyla temin edilen, sizin oraya tamamen turistik amaçla gideceğinizi ve belirli tarihler arasında giriş çıkacağınızı taahhüt eden bir belge. Bu belge vizenizin onaylandığını taahhüt eder ve sadece bastırması kalır. 

    Daha sonra Güvenilir bir seyahat acentesi buluyoruz.
    Vietnam'dan herhangi bir firma bulmanıza gerek yok. Çünkü ordan bulduğunuz bir firmaya ne derece güvenebiliriz değil mi ? Korkmayın, ben araştırırken bir Türk firması buldum ve vize onay mektubumu onlar aracılığıyla aldım.

    Bu firmanın Vietnam'da bulunan yerel bir seyahat acentesiyle anlaşması var ve başvurularını onlar üzerinden direk Vietnam'daki göç idaresine  gerçekleştiriyorlar. Firma kesinlikle güvenilir, resmi - faturalı iş yapıyor.

    Özellikle İbrahim bey tüm sorularımı samimiyet ve sabırla cevapladı! :) Kendisine burdan çok teşekkürlerimi sunuyorum tekrardan.. Vietnam vizesi konusunda üzerlerine tanımam! :) Tüm içtenliğimle söyleyebilirim bunu. Vietnamavize.com firması üzerinden vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.


    Başvuru gerçekleştiriyoruz.
    Başvuru için gerekli belgeler;
    Fiziksel olarak herhangi bir evrak iletmiyorsunuz. İşlemler tamamen online.

    Pasaportunuzun ilk sayfasının fotoğrafı ve taranmış hali
    Uçak bileti rezervasyonlarınız (kesin bilet olmasına gerek yok)

    Bu evraklarımızı whatsapp veya mail aracılığıyla iletiyoruz firmamıza ve onlar hemen başvurunuzu gerçekleştiriyorlar. Başlangıç için herhangi bir ödeme yapmıyorsunuz..

    Belgemiz ortalama 7 iş gününde geliyor.
    Vize onay mektubumuz ortalama 7 iş günü içinde elimize geliyor.. Bu normal prosedür.. Eğer acil istersek daha kısa sürede de geliyor. Tabi maliyet farkı oluyor. Belge bize mail ortamında pdf olarak iletiliyor. Bu belgenin çıktısını almamız yeterli oluyor. Herhangi bir orijinallik aranmıyor.  Belge geldikten sonra ödememizi yapıyoruz.Hatta ödememizi yapmadan önce konsolosluğu arayarak bu belgenin geçerliliğini teyit edebiliyoruz. Ben gerek duymamıştım, çünkü firma kendinden gayet emin ve bu güveni veriyor. Tek girişli için 90 usd, çift girişli isterseniz 110 usd, 3 iş günü acil vize başvurusu isterseniz 150 usd. İster kredi kartıyla, isterseniz havale/eft şeklinde ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Belgemizin çıktısını alıyoruz, yanımızda 2 adet biyometrik fotoğraf bulunduruyoruz ve vietnama uçuyoruz!
    Vietnam'a vardığımızda pasaport kontrolüne girmeden önce immigration office'e geçiyoruz. Yetkililere pasaportumuzu, vize onay mektubumuzu, 2 adet biyometrik fotoğrafımızı ve orda dolduracağımız basit bir form'u teslim ediyoruz. Ortalama 15 dk içinde adımız sesleniliyor, 25 usd bastırma ücreti ödüyoruz ve pasaportumuzu vizemizle beraber teslim alıp pasaport kontrolüne geçiyoruz.. Herşey bu kadar! Ötesi yok. Herhangi bir riski, sıkıntısı yok. Yeni bir vize başvurusu yapmıyoruz. Onaylanmış bir vizemizi kapıda bastırıyoruz. Arzu ederseniz bu belgeye sahip olduktan sonra dünya üzerindeki herhangi bir Vietnam konsolosluğuna giderek vietnam vizemizi bastırabiliyoruz. Tek fark maliyet, kapıda bastırırsak 25 usd bastırma ücreti ödüyoruz, konsoloslukta bastırırsak 110 usd bastırma ücreti talep ediyorlar.. Tamamen fuzuli bir masraf. O yüzden kapıda almanızı tavsiye ediyorum...

    Hepsi bu kadar ! Şimdi merak edilen sorularımıza geçelim..

    Vietnam vizesini kapıda almanın riski var mı ?
    Hayır kesinlikle yok. Ben gittim aldım, onaylanmış bir vizemi aldım. Adı üstünde vize onay mektubu.. Benim gibi bir çok kişi bu şekilde alıyoruz vizesini.

    Maksimum ne kadar kalış süresi veriyorlar ?
    Türk vatandaşlarına maksimum 25 gün kalış süresi veriyorlar. Daha fazla kalmak isterseniz ülkeden çıkış yaparak, yakın herhangi bir ülkeye geçip tekrardan bu belgeden almanız gerekiyor ardından tekrar Vietnam’a giriş yapıp, kalış sürenizi uzatmış olabilirsiniz. Biraz zahmetli bir iş fakat tek yolu bu maalesef..

    Vietnam vizemi gitmeden bastırabirabilirmiyim ?
    Vietnam vize onay mektubunuzu temin ettikten dünya üzerindeki herhangi bir konsolosluğa başvurarak  bastırabilirsiniz. Kapıda alırsanız 25 usd öderken, konsolosluğa 110 usd bastırma ücreti ödüyorsunuz. Tamamen size kalmış bir durum..

    Çift girişli  vietnam vizesi almak istiyorum mümkün mü ?
    Evet başvururken bunu belirtiyorsunuz, size çift girişli vize başvusuru yapıyorlar.

    Acil vietnam vizesi başvurusu yapmak istiyorum, en erken ne zaman alabilirim ?
    En hızlı 3 iş günü içinde alabiliyorsunuz vizenizi.

    Yurtdışında yaşıyorum, vietnam vizesi’ni bu şekilde alabilir miyim
    Nerde yaşadığınızın önemi yok. Dünyanın herhang bir yerinde olabilirsiniz. Vizenizi bu yöntemle alabilirsiniz. Benden bu kadar.. Kafanızda büyütmeyin. Vietnam’a vize alması çok kolay.. Vizenizi alın ve bu harika ülkeyi ziyaret edin. Pişman olmazsınız.


     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 249
    Kayıt tarihi
    : 16.04.18
     
     

    Ben selin, 86 doğumluyum. Eğitimciyim. Fırsat buldukça gezmeye çalışıyorum. Gezip, gördüğüm yerle..