Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

     
    Kategori
    İnternet
     

    Web Tasarım nasıl olmalı?

    Web Tasarım nasıl olmalı?
     

    Markasoft Web Tasarım


    Bir web sitesi sahibi olmaz günümüz koşullarında kaçınılmaz bir zorunluluktur. İrili ufaklı milyonlarca web sitesinin bulunduğu bu ekosistemde erişilebilir ve kullanıcı sadakatini sağlayan web siteleri sizlerin bu web sitelerinden alacağı verimi önemli oranda etkilemektedir. Bu yazımızda iyi bir web sitesinin nasıl olması gerektiğini inceleyeceğiz.
     
    Özgün ve Kaliteli İçerik
     
    Bir web site tasarım projesini değerli yapan içeriğidir. Kullanıcıların içerisinde aradığı şeye ulaşabiliyor olması o web sitesinin kullanıcı bazında yararlı olduğu anlamına gelir. Web siteleri oluşturulurken, tasarım ve programlama kadar içerik yönünde de gerekli yol haritasının oluşturulması gerekmektedir. Özgün ve kaliteli içerik web sitelerinizi her zaman 1 adım öne taşıyacaktır.
     
    Kolay Kullanım ve Ulaşılabilirlik
     
    Web tasarım işinde ajansa düşen temel görev web sitesinin kullanıcı arabirimini düzenli ve her kategoriden kullanıcının rahatlıkla kullanabilmesine imkan verecek şekilde tasarlamaktır. Her ne kadar özgün ve kaliteli bir içeriğe sahip olsanız da kullanıcılar bunu yeterince göremediğinde ve faydalanamadığında bunun pek bir anlamı olmayacaktır. Web dizaynı genel kullanıcı hareketlerine göre hazırlanarak ona göre uygulanmalıdır.
     
    Hızlı Açılan Web Siteleri
     
    İstatistikler kullanıcıların bir web sitesini açarken birkaç saniyeden fazla beklemediğini göstermektedir. Yani bunun anlamı kullanıcı web adresinize giriş yaptığı andan itibaren web sitenizin 3-4 saniye içerisinde tamamen kullanılabilir şekilde tüm hatlarıyla kullanıcının önünde olması gerekliliğidir. Bu web siteleri hem kullanıcı bazında iyi bir etki bırakır hem de arama motorları tarafında sitenizin kalite puanını yükseltir.
     
    Aramalarda Bulunabilirlik ve Arama Motoru Optimizasyonu
     
    Web sitelerinin ziyaretçilerinin çok büyük bir çoğunluğu arama motorları tarafından sitelere yönlendirilmektedir. Eğer arama motorlarında yeterince üst sıralarda çıkamıyorsanız, web sitelerinizin ziyaretçi sayısı da buna bağlı olarak düşük olacaktır. Düşük ziyaretçi sayısı, bir web sitesinden beklenen verimin alınamamasına ve web sitesinin yeterince kullanıcıya ulaşamamasına sebep olur. Bu sebeple arama motoru optimizasyonu büyük bir önem taşımaktadır. Web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun şekilde kodlanması ve içerik şemasının buna uygun şekilde hazırlanması olarak özetleyebileceğimiz arama motoru optimizasyonu, web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda listelenerek ziyaretçi trafiğini önemli ölçüde arttıracaktır.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 59
    Kayıt tarihi
    : 26.01.15
     
     

    Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi ve Markasoft Bilişim Teknolojile..