Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yalova - Sudüşen şelalesi

Yalova - Sudüşen şelalesi
 

Sudüşen Şelalesi Yalova ili, Termal ilçesine bağlı Üvezpınar Köyü' nden 6 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul' dan günü birlik araba ile gidilecekse, Eskihisar’ dan kalkan arabalı vapur , Pendik' ten kalkan hızlı feribot veya körfez dolaşılırsa 2 saatte şelaleye varılabilir. Yalova Termal arası yaklaşık 11 km, Termal’ in hemen yukarısında yer alan Üvezpınar Köyü’ nden dağlara dogru devam edilirse 6 km sonra şelalenin bulunduğu yere ulaşılmaktadır. Asfalt olan bu 6 km.lik yol şelalenin bulunduğu yerden sonra da devam etmektedir ancak stabilizedir.

Cumartesi veya özellikle Pazar günü gitmeyi seçerseniz, İstanbul’ dan en geç sabah saat 8 gibi yola çıkmayı hedeflemenizi ve geri dönüş için de saat 17.00-18.00 gibi yola çıkmanızı öneririm. Sabah erken saatte şelalenin olduğu piknik alanına gitmiş olmak henüz o bölge kalabalıklaşmadığı için, dere kenarında uygun bir yer bulmanızı kolaylaştırır.Dönüşte erken yola çıkmak da eğer feribot veya arabalı vapur ile dönecekseniz, saatlerce kuyrukta beklememenizi sağlar.Aksi takdirde her iki deniz aracının önünden başlayıp yollara kadar kuyruk oluşturmuş araçlarla birlikte uzun süre beklemek zorunda kalırsınız.Eğer körfezi dolaşarak dönecekseniz biraz daha geç çıkabilirsiniz, çoğu bölgesi çift yol olmuş Yalova-İzmit yolunda ve İzmit’i geçtikten sonra da otobanda sorunsuz ve trafiğe takılmadan rahat bir dönüş yolculuğu yapmış olursunuz.

22 yıldır Yalovalı biri olarak Yalova’nın pek çok doğal güzelliklerini görmüş olmama rağmen Sudüşen Şelalesi’ne gidememiştim.Şelale ve dere kenarı alanlarını oldukça beğendim. Saat 11 gibi orada olmamıza rağmen piknik yapan pek çok aile vardı. Ayrıca derme çatma oluşturulmuş bir piknik tesisi ve çay hizmeti yapan kişiler de var, bazı malzemelerinizi almayı unutursanız, oradan da temin edebilirsiniz. Doğal güzelliği en çok bozan şeylerin başında sağa sola dökülmüş mangal kömürleri geliyor.Piknik alanında satış yapanlar, çöplerin poşetlere konulup çöp bidonlarına atılması konusunda uyarıyorlar bu nedenle çöp anlamında fazla kirliliğe rastlamadık, ancak mangal kömürü ve ateş kalıntıları gerçekten hem oturulacak yerler hem görüntü anlamında rahatsız edici.

Şelale piknik alanına girdiğinizde, ilk gördüğünüz geniş alandaki boş yerlere oturmamanızı öneririm.Çünkü bir iki saat içinde o bölge kalabalık alışveriş merkezlerine benzer bir insan kalabalığına bürünüyor.Eğer sakinlik, dinginlik ve doğayla baş başa kalmayı istiyorsanız ki çoğunlukla öyledir, şelalenin bulunduğu yerin tam ters istikametinde dere boyunca yürüyün.O taraflar daha temiz, daha sessiz, oturma alanları açısından daha rahat ve doğası da daha güzel.

Şelale gerçekten görüntü olarak çok güzel.Önünde oluşan doğal havuz, yüzenler ve kayalardan suya atlayanlarla doluyor.Genelde kalabalık erkek grupları burasının keyfini çıkarırken, bayanlar suya girmeye hazırlıklı bile olsa, o kalabalık erkek grubu içinde suya girmekten vazgeçip kayalardan seyretmeyi yeğliyorlar.

Fotoğraf çekmeyi sevenler için o bölgedeki ışık günün her saati, inanılmaz güzel.Sık ağaçların arasından dereye, su birikintilerine vuran ışık çok güzel görüntüler veriyor.

Ayrıca dışarıya göre oldukça serin olan bölgede saatlerce rahat rahat oturabilir ve dere boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

Dönüşte, yola erken çıkıp Termal’de çay içmenizi öneririm.

İyi Geziler

Diğer Gezi Fotoğrafları için  https://www.facebook.com/ixtlanyolculugubbk/photos_albums

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..