Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

     
    Kategori
    Sağlıklı Yaşam
     

    Yaş Mayanın inanılmaz etkileri..!

    Yaş Mayanın inanılmaz etkileri..!
     

    Yaş maya


    Yaş mayanın cilde ve saça inanılmaz derecede faydaları ve etkileri saymakla bitmiyor..!

    Belki bir çok kez duymuşsunuzdur yahut ilk defa duyuyorsunuzdur. Yaş maya cilde müthiş derecede nem kazandırıyor hemde cildi sıkılaştırıyor. Özellikle bayanlar için hiç kaçırılmayacak bir tavsiye ve öneridir. Bir çok bayanın isteği yüzü bebek gibi yumuşak ve pürüzsüz olma isteğidir. İşte bunun sırrı tam da yaş mayada. Kendim dahi uyguladım ve gerçekten inanılmaz etkileri var. Sivilceleri dahi absorbe ediyor. Yani içine çekiyor artık sivilcenin görünümü dahi yok oluyor. 

    Şimdi gelelim hazırlamaya ve uygulamaya;

    Öncelikle gerekli malzemeler: 1- Yaş Maya, 2- Tam Yağlı Süt 3- İngiliz karbonatı 4- Hakiki orjinal bal.

    İngiliz karbonatını eczanelerden bulabilirsiniz.

    3 ve 4'deki malzemeler olmasa sorun etmez olursa daha çok fayda gösterir. 

    Yaş maya maskesinin hazırlanışı;

    Şimdi Yaş Mayayı ve Sütü birbirine karıştırıyoruz tabi bundan önce bir tabağın içine önce 1 adet yaş mayayı koyuyoruz sonra yaş mayanın normal derecede ne katı ve cıvık orta derecede sıvı olacağı şekilde göz ayarı 1 çorba kaşığı süt döküyoruz. Sonra iyice karıştırıyoruz. İngiliz karbonatı aldıysanız içine bir fiske yani çay kaşığının çeyreği dolusunda koyuyoruz. Sonradan bir şeker kaşığı balda ilave ediyoruz karıştırıyoruz. Orta derecede sıvı olana dek süt katıyoruz. 

    Yüz için: Yaş maya maskesi hazırlandıktan sonra artık yüzümüze sürebiliriz. İyice yüzümüze sürdükten sonra 15-20 dakika bekletiyoruz kuruyacak ve az da olsa gülemeyeceksiniz :) Gülemeyecek hale geldikten sonra ılık suyla yüzümüzü iyice yüzümüzü yıkayıp duruluyoruz. Bazı cildi hassas olanlarda az bir şey yanma ve kızarıklık olursa korkulacak bir şey yok normaldir çünkü cildinizi sıkılaştırıyor. En geç 1-2 saat içinde normale döner.

    Saç için: Saç için ise saçın tiplerine özellikle saç derisinin emeceği şekilde sürülecek ama bunun malzemeleri için 1 adet yaş maya yetmez özellikle kızlar uygulayacaksa en az 3-4 tane yaş maya gerekir. Saç ve saç derisi iyice emdirildikten sonra en az 2 saat civarı beklenmesi gerekiyor. Saçta 2 saat kaldıktan sonra saçınıza ellediğinizde oduna ellemiş gibi olacaksınız :) Saçınız çok sert olduğunu gördüğünüzde artık yıkama zamanı gelmiştir. Saçınızı ister şampuanla ister normal ılık suyla yıkayın ama aceleci olmadan yavaş yavaş yıkayın. Sonra iyice durulayın artık saçınız onarılmış ve bir saça lazım olan tüm vitaminleri almış olduğunu göreceksiniz :)

    Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim eğer size faydalı olduysam çok çok teşekkür ederim :)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 56303
    Kayıt tarihi
    : 02.06.14
     
     

    1997 doğumluyum. 2008 yılında kan kanseri (lösemi) hastalığına yakalandım. Tedavimi başarıyla bit..