Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşadığın Hayat Senin Seçimin

Çoğu zaman geçmişte ya da çocuklukta yaşanan herhangi bir travma ya da şok durumu bilinçaltına olumsuz tecrübe olarak kaydedilir. Bu kayıtlar sonucunda  gelecekle ilgili henüz yaşanmamış olaylara karşı açıklanamayan birtakım korkularla birlikte, ifade edilemeyen duygu ve düşüncelerin oluşması sık görülen bir durumdur. Kendisine ya da çevresindeki yakınlarına ait olumsuz tecrübeleri inanç kalıbı olarak kabul eden kişinin, günlük yaşamı ve geleceğe dair hedeflere ulaşması da önemli ölçüde etkilenir.

Bilinçaltı temizliği kişiye farkındalık, umut, yaratıcılık, güç, şifalanma kazandırarak hayata yeniden bağlanmasını kolaylaştıran, rahatsızlık veren düşüncelerden kurtaran, bugünden sonraki yaşamı süresince karşılacağı tüm olumsuzluklara, engellere ve zorluklara karşın kullanabileceği  farklı bakış açılarını görmesini sağlayan bir yöntemdir.
Kişilerin değerleri, inançları ya da doğrularıyla çelişen herhangi bir davranış sonucunda hissettikleri (kızgınlık, öfke, utanç ve üzüntü) içeren olumsuz düşünceler, Özgüven duygusunun azalmasına sebep olan en önemli etkenlerdir.

Her sorunun cevabı ve çözümü kişinin kendisinde olmasına rağmen, bunun farkına varılmadığı sürece, görmezden gelinen her sorun çoğalarak artmaya  devam eder.

Herkes yaşamına dair bir karar verirken mutlaka o an ki şartlar doğrultusunda kendisi için en uygun kararı vererek hareket etmiştir. Buna rağmen, kişiler geçmişe dair alınan kararlarla ilgili muhakeme yaparken düşülen hata, genellikle  içinde bulundukları zamanı ve şartları baz almalarıdır.  "Şimdiki aklım olsaydı" düşüncesiyle başlayan bir cümle, mutlaka birtakım pişmanlıkların dile getirildiği olumsuz duygu ve düşünceleri uyandıran cümlelerle tamamlanacak.

Bu durumda kişi ya geçmişteki kararlarının arkasında durarak hayatına kendisiyle barışık olarak devam edecek, ya da pişmanlıklarını tetikleyen duygu ve düşüncelerini bugüne ve yarınlarına taşımayı seçecektir.

Maalesef tercih edilen çoğu zaman 2. seçenektir.

Tijen Özpınar - Kişisel Gelişim Uzmanı

 
Toplam blog
: 35
: 117
Kayıt tarihi
: 18.07.16
 
 

Davranış Bilimleri Kişisel Gelişim Uzmanı, Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Koçu, Spiritül Yaşam Koçu, N..