Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

     
    Kategori
    Ben Bildiriyorum
     

    Yasaklı Sitelere Giriş Sitesi Yasaklandı!

    Yasaklı Sitelere Giriş Sitesi Yasaklandı!
     

    Ne bir laz fıkrası, ne bir espri. Yasaklar ülkesinde yaşıyoruz. Bir kararla Youtube, Twitter gibi dünya devleri dize geliyor. Bir bakıyorsunuz her gün binlerce kullanıcının tercih ettiği sosyal medya mecraları, derin bir sessizliğe gömülüyor. Kimseden çıt çıkmıyor. Kolay mı, engellenmiş koskoca site!

    Twitter' ın yasaklandığı gün, Türkiye' de en çok twit atılan gün ilan edilmiş. Tarihi bir rekor. Yine yakın tarihimizde, Youtube kapandığında ktunnel adında bir proxy servisi, tıklanma rekorları kırmıştı. Bir yolunu buluyor insanlar, eskisi gibi değil her şey. 

    Ktunnel, tarihin eskitemediği "yasaklı sitelere giriş sitesi" bir dönemin tartışmasız kahramanı. Geçenlerde engellendiğini gördüm. Anılarım depreşti o an. 2008 senesinde, Youtube daha yeni kapandığında, kullanıcılar bu siteye erişmenin yollarını ararken, ktunnel isminde bir servis patlak verdi birden. Öyle hızlı yayıldı ki, adamlar bile anlamadılar ne olduğunu. Günler birbirini kovaladı, bu servisin şanı dört bucakta yayılmadık yer bırakmadı.

    Geçen sene aynı olaylar farklı seneryolarla tekrar patlak verdiğinde de değişen pek bir şey olmadı. Dayanıklıydık böyle durumlara biz. Tozlu raflardan çıkarıldı ktunnel. Şöyle bir nefes alındık ve var gücümüzle temizlendi tozları üstünden. Bir daha olmaz demiştik, oldu. 

    Kim bilir daha neler olacak. Bir daha ktunnel gibi bir site gelecek mi? Kim bilebilir. Ama ne yazık ki yasaklamalar devam edecek. Nasıl son bulur, ne zaman son bulur bilemesek de, bir gün anlaşılacak yasaklamanın ne denli anlamsız olduğu, hiçbir olumlu sonuç getirmediği.

    Aydınlık günler gelecek, asla inancımızı kaybetmemeliyiz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 252
    Kayıt tarihi
    : 30.01.15
     
     

    internet sosyal medya kavramları, ülkemizde son birkaç yılda ne yazık ki yasaklama ve filtreleme ..