Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşam Enerjini Yükseltecek 3 Öneri

Yaşam Enerjini Yükseltecek 3 Öneri
 

Her birimiz özümüzde muhteşem bir yaşam enerjisine sahibiz.

Kimi zaman bu enerji dışsal faktörlere çok fazla bağımlı hale gelebiliyor. Mesela olaylar istemediğiniz şekilde gerçekleştiğinde enerjiniz de aynı hızla düşüyor mu? Sahip olduğunuz koşullar duygularınız üzerinde sınırsız bir kontrole sahip mi? Öyle ise bu durum sizin için epey yorucu olacaktır.

Duygularınızın kontrolünü elinize alarak sahip olduğunuz yaşam enerjinizi daha iyi yönetebilirsiniz. 

Kendimizi daha iyi hissetmek ve enerjimizi yükseltmek için neler yapabiliriz?

1-    Şükür egzersizi yapın.

Gün içinde pek çok kez şükrediyoruz değil mi? Peki bunu tüm hücrelerimize kadar hissederek yapıyor muyuz? Bu egzersizde amacımız her zaman frekansımızı daha yukarı taşımak olmalıdır. Endişe, kaygı ve negatif düşünceler enerjimizi düşürür. Şükür egzersizi sırasında sahip olduğunuz her şeyi tek tek düşünün. Hayatınızda gerçekten sizi iyi hissettiren neler var? Belki de çocuklarınız var. Onların size bakan güzel gözlerinin, koşarak sımsıkı sarıldıkları dakikaların varlığına teşekkür edin. Ailenizin, arkadaşlarınızın, işinizin, kapınızı çalan komşunuzun, severek okuduğunuz kitaplarınızın, balkonunda oturup bir fincan kahve içebildiğiniz evinizin varlığına teşekkür edin. Her birine tüm hücrelerinizle hissederek şükredin. Çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

2-    Anda kalmaya özen gösterin.

Düşünceleriniz ne geçmişte ne de gelecekte takılı kalsın. Gelecek için endişe duymanın, geçmiş hakkında üzüntü hissetmenin şu anınız için hiçbir faydası yok. Hatta negatif düşünceler yaşam enerjinizi daha da aşağıya çekiyor. Ofisteyken, masa başında otururken, aklınıza her geldiğinde gün içinde sağlıklı nefesler alıp verin. Düşüncelerinizi seyredin. Onları durdurmaya çalışmayın. Gökyüzündeki bulutlar gibi gelip gitmesine izin verin. Bir düşünceye takılı kaldığınızı fark ettiğinizde nefesinize tekrar odaklanarak kontrolü elinize alın. Bu çalışmayı günde 5 dakika ayırarak bir rutin haline getirebilirsiniz. Kendinizle baş başa kalacağınız bir zaman ve yer ayarlayın. Hafif bir müzik açıp, bağdaş kurarak oturma pozisyonuna geçin. Gözler kapalı sırtınız dik olsun. Sadece nefes alış verişlerinize odaklanın. İzin verin her nefes alışla tüm bedeniniz yavaş yavaş rahatlasın. Nefes verirken de tüm kaygı ve endişeleriniz bedeninizi terk etsin.

3-    Şikayeti bırakın.

Şikayet etmek negatif düşünce kalıplarına takılı kalmanıza ve onları daha çok beslemenize neden olur. Gün içinde konuşurken kelimelerinizi özenle seçin. Söylenmeye başladığınızı fark ettiğinizde durun. Bunun size hiçbir fayda getirmeyeceğini ve enerjinizi düşüreceğini hatırlayın.

 

Ceyda Bahşi Bilgiç

Sağlıklı Yaşam Koçu ve Pilates Eğitmeni

www.1yasamtasarimi.com

 
Toplam blog
: 10
: 59
Kayıt tarihi
: 16.10.18
 
 

Yaşam Koçu / Pilates Eğitmeni  ..