Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '20

 
Kategori
Deneme
 

Yaşama hakkımıza dokunmayın

İlk yazımı bir kadın olarak kadına verilmesi gereken ama eksik kalan değerler ve haklarla ilgili yazmak istedim.

Allah kimseyi canı,katil, tecavüzcü yaratmıyor. Kadın erkek değil,her şeyden önce herkes bir bireydir ve kendi değerleriyle yaşar. Kadın namusunu kimse için taşımaz. Ne babası ne sevgilisi ne nişanlısı ne eşi için. Bu kadın benim ,namusu da benim değil. Kadının namusu hayati ve değerleri sen yokken de vardı seninleyken de var senden sonra da olur . Erkek için de geçerli bu tabi ama kıskançlıktan birini öldüren kadın, tecavüze uğrayan koca tarzı haberleri gördüğümüzü düşünmüyorum. Gördükçe tepkim bu haberlere de olur. Oynanan İNSAN hayatı.

Herkes konuşur olmuş şimdilerde,ben erkeğim ben yaparım,bu kadın benim,her şey BEN'im diyen insan konusamaz. Sevgi farklı saplantı farklıdır. En basit bir sosyal medya hesabında takipçi cinsiyetine göre ahlak değerlendirmesi yapılması bile durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. eğitimsizlik de var tabi bu durumun temelinde ama bence en büyük sebep özgüven eksikliği. Bir şeyleri böyle kanıtlayamazsınız. Yasanana da saygınız olur bitene de . Ne saygısızlık yapan insanı el üstünde tutun ne de erkektir yapar diyen kadına hak verin.

İhanete uğradıysanız ayrılın,yalan söylenirse uyarin, karakteri size Uygun değilse ayrılın mecbur musunuz ?bu insan bana göre değil deyin yine sevin. Sevmek için birlikte olmaya gerek yok. Ayrıysan da sev. Fiziksel gücün fazlaysa koru,kolla sevdiğin kadını. O gücü onu incitmeye kullanma .

Bir parça da hemcinslerime bir konu hakkında fikir verip yazımı tamamlamak istiyorum.

Bir kitapta okumuştum özetle şöyle diyordu , çok çekici görünüp en güçlü savunmayı bile bir gülümse ile yok eden karizmatiik sevgililer ihtiyacı olan degerlilik duygusunu diğerinden almaya çalışan kişilerdir. Bunlar adam kullanma ustasıdır ve gözüne girmek için daima zayıf taraflarını kullanirlar ,Ne yediğini,en çok neyi sevdiğini ,hangi filmleri  izlediğini gizlice öğrenen aklına bile getirmezsin ama bu bilgileri daha sonra kullanmak ve sana ne kadar özel olduğunu hissettirmek için toplar ama asıl  yapma sebebi degrsix, güçsüz, görülmeyen, bayağı ve istenmeyen olmasıdır. Bu insanların elinde oyuncak olmayın.kendi karakterinize ne uygunsa o olun.

Sebebi ne olursa olsun öldürülmek, dövülmek, taciz, tecavüz psikolojik şiddet kimsenin hakkı olamaz. İnsan hayatına dokunamazsiniz. Kulun Kula verecek hesabı yoktur. Hesabı Allah'a vereceksiniz daha doğrusu veremeyeceksinz. Yani hesap sormak kimsenin haddine değildir. 

İnsanları kadın ve erkek diye değil merhametli  yetiştirirler umarım. Ve umarım benim yasitlarim büyüklerim bu hastalıklı zihniyetten kurtulur. Bir şeyler düzelmeli.

 

 
Toplam blog
: 3
: 67
Kayıt tarihi
: 13.06.20
 
 

Herkese merhaba .. Tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim . 6 kedi annesiyim . Spor, diyet, sağlıklı..