Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '19

 
Kategori
Futbol
 

Yazık Oldu

İlk iki haftada altı puan toplayan Fenerbahçe, milli araya Trabzonspor galibiyetiyle girmek istiyordu. Teknik direktör Ersun Yanal Başakşehir maçını kazanan takımı bozmamıştı, Serdar Aziz’in iyileşmesi ve Adil Rami transferiyle stoperde bu iki isimden birini görmeyi bekliyordu sarı lacivertli taraftarlar ama hocanın tercihi Jailson’dan yana oldu. Trabzonspor’da ise Abdülkadir Ömür’ün sakatlıktan dolayı forma giyemeyecek oluşu ve karşılaşmanın Kadıköy’de olması maç öncesi ibreyi Fenerbahçe’ye çevirmişti.

Sarı lacivertliler yoğun taraftar desteğiyle maça çok tempolu ve etkili başladı, daha 10. Saniyede öne geçme fırsatı da Uğurcan’ın ayaklarına takıldı. İlerleyen dakikalarda da Vedat Muriqi’n kaçırdığının kopyasını Tolga Ciğerci kaçırdı.  İlk yarım saatte, tek kelimeyle Trabzonspor kalesini abluka altına aldılar, transfer olduğu günden beri en iyi oyununu oynayan Kruse’nin harika pasıyla geçen haftanın etkisiz ismi Rodrigues’le golü buldular, Yeşil Burun Ada’lı yıldızda bu maçın en iyi isimlerinden biriydi, özellikle savunma arkasına yaptığı koşular çok başarılıydı, bu oyunla bu sene çok gol atacağınıda belli etti, maç içersinde bir kez direğe takıldı, bir kez de kaleciyi çalımlayıp topu dışarı vurdu yani kısaca hat trick fırsatını tepti.

Trabzonspor ise ilk atağında Ekuban’ın harika kafa vuruşuyla golü buldu, Fenerbahçe savunması bu golde ciddi pozisyon hatası yaptı, savunma hattı çok ileride kurulduğu için hızlı kontra atağa çıkan takımlara karşı sarı lacivertliler zorlanacak gibi duruyor. Yeni transfer Adil Rami’ninde, Zanka’nında ağır stoperler olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Son şampiyon olunan 2014 senesinde stoper ikilisi Alves ve Egemen’di. Alves ağır olmasına rağmen Egemen çok hızlı olduğu için onu dengeliyordu.  Golden sonra ise bordo mavililer, Fenerbahçe’nin sol kanadını kullanmaya başladı, Dirar’ın sol bek olmayışı, Jailson’un da sol stoper olmayışı buranın aksamasına yol açtı. Fenerbahçe maçın ilerleyen bölümlerinde tekrar sazı eline aldı, devre arasına 1-1lik eşitlikle gidilse de sarı lacivertlilerin sahadan 3 puanla ayrılacağını bekliyordu herkes ama futbolda olmazsa olmaz, şansın da yanınızda olması gerekiyor bu maçta şans melekleri Trabzonspor’un yanındaydı. Özellikle kaleci Uğurcan mükemmel bir performans sergiledi, 2009-2010 Sezonunun son haftasında, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaçırdığı Trabzonspor maçındaki Onur Recep Kıvrak’ın performansını hatırlattı genç kaleci.  

65. dakikadan sonra ise Fenerbahçe yavaş yavaş oyundan düşmeye başladı, Ersun hocanın dinamizmi artırmak için yaptığı değişiklikler Ferdi ve Zajc da fayda getirmedi. Emre Belözoğlu’da 38 yaşına rağmen, iki haftadır 90 dakikayı tamamlıyor, transfer olduğu zaman yaşını eleştirenlere ve en fazla 60 dakika oynar diyenlere inat, Fenerbahçe’nin futbol aklı olmaya devam ediyor. Pereira’nın eline çarpan topta da penaltı itirazları oldu bence pozisyonun penaltıyla alakası yoktu zira top dizinden sekerek geliyordu.

Sonuç olarak Fenerbahçe gol fırsatlarını cömertçe harcayarak tarihi farkı kaçırdı, bu oyunun karşılığı kesinlikle 3 puandı ama sağ bek, sol bek ve stoper eksiklerine rağmen sergilenen futbol gelecek açısından çok umut verici.

 

 
Toplam blog
: 9
: 65
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

1987 yılında, İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ Çorlu'da ta..