Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '20

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Yeni Dünyaya Merhaba

İnsanlar cıvıl cıvıl şehirleri boşaltıp  yerine ruhsuz ve bomboş şehirler bıraktı.
 
nereye gitti bu insanlar ?
 
Akın akın market raflarını boşaltıp %0.1 ölümcül oranda olan covid 19 virüsü için saklanıyorlar.
 
Corana virüsü sebebiyle son üç  ayda 3.500 insan vefat etti.
 
Ancak hepimizin bildiği sezonluk grip nedeniyle günde 1000-1500 insan ölüyor.
 
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sezonluk grip nedeniyle her yıl 300.000-650.000 kişinin vefat ettiğini ön görüyor. Corona (covid 19 ) Neden Panik Hissettiriyor ?Çünkü yeni bir virüs.Daha önce ortada olmayışı bilim insanlarını değil halkı paniğe sevk ediyor.Çünkü insan beyni bilmediği bir şey konusunda panik yapar.  Grip corana’dan daha tehlikeli olmasına rağmen ne olduğunu bildiğimiz ve her yıl yaşadığımız için panik yapmıyoruz aksine normal geliyor.Yaşınız +55 değilse ya da devam eden bir hastalığınız yoksa endişelenmenize gerek yok. Sadece günlük yapılması gereken hijyenlik düzeyine gelin yeter.
 
ÖNCE SAĞLIKLI YAŞAM
 
2017’de 18 milyon insan kalp ve damar hastalıklarından, 10 milyon insan kanserden,6.5 milyon insan solunum rahatsızlığından ve 1.5 milyon insan diyabetten vefat etti. Yani sağlığınıza dikkat etmezseniz corana’nın gelmesine gerek yok .
 
Maske Kullanımı nasıl olmalı ?
 
Hastalığı olan bir insanın çevresine yaymaması için kullanılmalıdır. Hasta olmayanı çok koruyabilen bir şey değil hatta yanlış kullanımı yüzünden mikrop biriktirmesi daha sakıncalı olur.
 
Türkiye Cumhuriyeti eğitim-öğretime ara verdi.
 
Bu süreç boyunca insanlarla çok fazla sarılmayın, tokalaşmayın,öpüşmeyin hatta kalabalık yerlerden mümkün olduğunca uzak durun.
 
panik yapıp hastanelere hücüm etmeyin başka bir hastanın daha acil işi olabilir bunu düşünün. Ellerinizi sık sık ve düzenli olması gerektiği gibi yıkayın
 
son olarak değinmem gereken bir nokta daha var
 
Milletin bu zor gününde kanını emen alçaklara…bizim örf ve adetimiz zor duruma düşene el uzatmaktır. son günlerde temizlik malzemelerinin fiyatı uçmuş gidiyor.maske 150 tl ye, kolanya 35tl ‘ye, sıvı sabun ise15 tl’ye çıkmıştır.  bu fırsatçılık filan değil yamyamlıktır.
 
Toplam blog
: 8
: 74
Kayıt tarihi
: 07.03.20
 
 

Ben Furkan Ağaoğlu  Tiyatro oyuncusuyum, 4 yıllık fotoğrafçılık kariyerim var. Yazarlık ve Yönetm..