Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni tartışmamız: 5 mi, 7 mi?

2012'ye yaklaşırken cumhurbaşkanlığı görev süresiyle ilgili tartışmalar başladı. 5 yıl mı, 7 yıl mı? Aslında yasa çok açık ve net. Cumhurbaşkanı halk tarafından 5 yıllığına seçilir. Yasa açık ve netken neden bu kadar tartışılır, bunu anlamak gerçekten zor. Abdullah Gül seçilirken yasa bir defaya 7 yıllığa seçiliyordu. Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu. Yasa değişti. Dolayısıyla 7 yıllık görev süresi 5'e düştü. 11. cumhurbaşkanı için geçiçi madde olmadığı halde mecliste ve medyada bir numaralı tartışma konusu oldu. Türkiye'nin tartışmaması gereken konu gündemin zirvesine taşındı.

İktidar, 'Cumhurbaşkanı 7 yıllığına seçildi, süre yedi yıldır' diyerek konuya politik yaklaşırken, muhalefet, yasaya uyulması yönünde demeç verdi.

Yeni düzenlemeyi tüm kamuoyunun bilmesine rağmen, medya kamuoyu üzerinde tartışma konusu yaparak zihinleri bulandırdı.

Bütün bunlar gereksiz. Bildiğimiz konular medya üzerinden toplumda nasıl şüpheye ve çelişkiye neden olduğu da aşikar vaziyette. Medya toplumu enformasyonla doğru yönlendirmesi gerekirken soru işaretlerine neden olması  apayrı bir durum.

Türkiye'nin tartışması gereken konusu cumhurbaşkanlığı görev süresi olmamalı. Şimdi gündemizde Fransa varken, 2012 Haziran'a kadar bu konu tekrar tekrar gündeme taşınacak. Hepimiz bu tartışmaları  takip ederken, soru işaretleri yeniden belirgin hale gelecek.

Ne 5, ne de 7 demenin kimseye faydası yok. Her şey açık ve net. 5 ise 5'dir. Bu tartışmalarla zihnimizi yormadan Türkiye'nin önemli meselelerini tartışmalı, fayda getirecek konularda konuşulmalıyız.

 
Toplam blog
: 8
: 864
Kayıt tarihi
: 21.12.11
 
 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunuyum. Haliyle iletişimle ilgili her şeyle ilgiliyim. Bilgisayar ..