Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Ramazan İlker Erdoğan

http://blog.milliyet.com.tr/ilkerdeep

11 Mart '13

 
Kategori
Voleybol
 

Yine kadınlar, yine Vakıfbank

Yine kadınlar, yine Vakıfbank
 

Gururumuz "VAKIFBANK" tekrar Avrupa'nın zirvesinde


Türkiye'nin takım sporlarında en başarılı branşı olan kadın voleybolu,kendine güvenenleri yine yanıltmadı. Vakıfbank, 1 yıl aradan sonra tekrar AVRUPA ŞAMPİYONU oldu.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali' nde, 2 yıl öncenin finali tekrarlandı ve sonuç yine değişmedi. Kupa Türkiye'de kaldı, Türk takımlarının bu kupadaki üstünlüğü de perçinlendi. Bu kupa, toplamda Vakıfbank'ın 4. kupası olarak tarihe geçti.

İlk gün ,turnuvanın düzenleyicisi ünvanıyla Vakıfbank'ın karşısına çıkan Galatasaray'ı rahat bir oyunla 3-0 yenen şampiyon, Yamamay'ın elinden zor kurtulan (3-2 ile), Rabıta Bakü takımıyla finalde karşılaşmaya hak kazandı.

2. günün ilk maçında, 3.lük için Galatasaray ile karşılaşan Yamamay, taraftarının sempatik desteği sayesinde maça fırtına gibi başladı ve 2-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Galatasaray durumu 2-2'ye getirse de maçı 3-2 kaybetmekten kurtulamadı. Temsilcimiz böylece ilk deneyiminde 4.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Final maçı ise beklenen çekişmeden uzak olsa da heyecan içerisinde geçti. Maça fırtına gibi başlayan Vakıfbank, ilk seti 25-17 ile kazandı. 2. sette de rahat oyununu sürdüren temsilcimiz 25-20 ile durumu 2-0 yaptı. Son sete ise iyi başlayan Rabıta Bakü idi. 11-7 ile hızlı bir başlangıç yapan Azerbaycan temsilcisi, Vakıfbank' ın baskısına dayanamayınca set 25-23, maç da 3-0 sona erdi.

Bu sezon CEV Şmpiyonlar Ligi' nde 12, ligde 18, Türkiye Kupası' nda oynadığı 6 maçı da kazanan Vakıfbank, toplamda 36 maçın hepsini kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Hem oyuncu yetiştirerek, hem de kulüp organizasyonu ile katıldığı tüm kupalara ambargo koyan Vakıfbank bu başarısıyla; Türk kadınına fırsat verildiğinde, güvenilip yatırım yapıldığında, canla başla mücadele edip başarı kazanmak için her şeyi yapabileceğini kanıtladı. Takım sporlarında Türkiye'nin ilk kupasını getiren kızlarımız sizce, necip basınımızdan daha fazla ilgiyi hak etmiyor mu?

 
Toplam blog
: 10
: 528
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

16 Temmuz 1980, İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. İSMEK'in açtı..