Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yoğurtlu ızgara Kabak (12 adet için)

Yeni bir döküm ocak üstü ızgara aldığımdan beri her şeyi bunun üzerinde pişirmeye başladım. Ve istisnasız tüm pişirdiklerim inanılmaz lezzetli oluyor. Artık tost yaparken bile onu kullanıyorum.
 
Bu sefer kabakları pişirdim, yoğurtla da birleştirince hafif ama çok lezzetli bir aperitif çıktı ortaya...
Henüz bir döküm ızgaranız yoksa aynı işlemi tost makinesinde de yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız döküm ızgaralı tost makinesi alırsanız, ayrıca bir ocak-üstü döküm ızgaraya ihtiyacınız olmaz. Tost makinesinde yaparken dikkat etmeniz gereken şey kapağını kapatmamak.
 
Malzemeler
2 orta boy kabak
2 diş sarımsak, birini ikiye bölün, diğerini rendeleyin ya da ezin
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
kabakları bağlamak için 12 adet maydanoz dalı
süslemek için frenk maydanozunun yaprak kısımları
 
Döküm ızgaranızı ocağınızın üzerine koyup ısıtmaya başlayın. Kabakları yıkayıp, boyuna dilimleyin. İsterseniz kabakları soyabilirsiniz. Ben soymamayı tercih ettim. Önce boylamasına 2'ye bölün, sonra böldüğünüz kısımları da kalınlıkları eşit 3'er parçaya bölün. Böldüğünüz tüm parçalara biraz tuz serpin ve ortadan ikiye böldüğünüz sarımsağı sürün, ısınmış ızgaranızın üzerine yerleştirin ve her iki tarafını da iyice pişirin. (Izgaranın izleri çıkmalı)
 
Yoğurdunuza, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyin; iyice karıştırın.
 
Pişen kabaklarınızı kenara alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca her bir kabağın içine ince bir tabaka yoğurtlu karışımdan sürüp, rulo yapın ve maydanoz sapları ile bağlayıp, yaprakları ile süsleyin. Görüntüsüne herkes bayılacak, afiyetle...
 
Toplam blog
: 4
: 103
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

Kafamdaki bir çok şey... Fotoğraf, yazı, hikaye, şiir, tasarım, sanat, dekorasyon, yemek tarifler..