Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yorgunum

             Yorgunum; Omuzlarım da birikmiş ağrılar, bunca senelerin vermiş olduğu  yorgunlukla birlikte canımı yakıyor. Yazmayı okumayı seven ben, acılarımı, sevinçlerimi yazılara dökerek rahatlarken şimdilerde elime kalem almayı dahi düşünemez oldum. Nedeni nedir? kendimin bile çözemediği bir hal içinde bocalıyorum. Hayat mücadelesine küçük yaşlar da alışmış olsam da şimdiki yaşım itibari ile yorgunum. Beynim bedenimden uzak her ikiside yanlızlığı tercih ediyor.

              Benim için kolay değil bunca senelerin acı ,tatlı yaşattıkları. Geriye dönüp baktığım zaman sadece içimi sızlatan evlât acısı ve özlemi. Ve bunlar da yetmezmiş gibi hayatın önüme çıkardığı bir çok engeller . Çoğu zaman çaresizlik içinde kıvrandığım anlar . Beni ayakta tutan tek gerçek  Allaha olan inancım ve sıkıntı içinde olduğum anlarda rabbimin huzuruna  doğrularak kılmış olduğum namaz. Yorgun olsam da ilahi adaletin geleceği günü sabırla bekliyorum. 

              Neyim kaldı ki! İlmek ilmek ördüğüm elli seneden  bana kalan, duygudan yoksun, sadece yaşamak için nefes alan yorgun bir beden. Özlüyorum, özlemlerim var. Özlediklerim beni özlememiş olsa da , ben özlemekten vazgeçmeyeceğim. Son nefeste söyleyeceğim kelime "evlatlarım" olana kadar yorgun bedenimle özleyeceğim. Derler ya "evlat kokusu cennet kokusu"  bu kokuya hasret kalsam da yılmadan bıkmadan bekliyeceğim. Hayatı akışına bıraktım. Önüne geçemediğim alın yazısını değiştirmek mümkün olmuyor. Her ne yaparsan yap nasıl yaşarsan yaşa kaderi önüne geçilmiyor. Tıpkı zamanın akışını geriye alamadığımız gibi. Saygı değer büyüğümün nasihat ettiği gibi "herşeyin bir vakti saati var kızım üzülme. Zamanı geldiğin de saat gibi herşey yoluna girer" bu söz benim yaşam felsefem oldu. Saygı değer büyüğümü rahmetle anıyorum.Makamı cennet olsun. Yeni yaşantılar yeni hayat hikayeleri ve insanların birbirlerine olan acımasızlığı. Bu yoculukda kime ya da kimlere güveneceğim bilemiyorum. Bu hayat yolculuğunda tek başına mücadele vermiş olsam da yaşama duygularımın çöküşüne sebep olan en çok sevip güvendiklerim olmuştur. bu da kendimden başkasına güvenmemem gerektiğini öğretmiş oldu.

 
Toplam blog
: 89
: 164
Kayıt tarihi
: 20.08.17
 
 

Kız Meslek Lisesi mezunu. Ev hanımı. Okumayı ve yazmayı seven biriyim. Gerçeklerle uyumlu olması ..