Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı?

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı?
 

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı?


Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Yaşadığım tecrübeler ve yaptığım araştırmaları birleştirerek, en kısa; ama çok kapsamlı bir cevap yazacağım.
 
Yurt dışından telefon alırken, dikkat etmeniz gereken bir kaç hususa değinerek konuya geçiş yapmakta fayda görüyorum. 
 
Alacağınız telefonun modeli Türkiye'de garanti kapsamında mı kontrol edin.
Alacağınız telefonların, pasaport kayıt ücretinin olduğunu göz önünde bulundurun.
Alacağınız telefonların kutusunu kontrol edin açılmamış olduğundan emin olun. Gerekirse kutu arkasındaki Part no. vb. bilgilerden ilgili şirketin kontrol panelinden internet üzerinden kontrolünü sağlayın.
 
Yurt dışından telefon almak çoğu zaman avantajlıdır. Özellikle çok tutulan ve Türkiye 'de pahalı olan telefonlar yurt dışın da daha uygun fiyatlara temin edilebilmektedir. iPhone akıllı telefonun bazı modellerinde bazen 1000 tl bazen 700 tl gibi ciddi fiyat farkları olabilmektedir. Durum böyle olunca yurt dışından telefon almak avantajlı hale gelebilmektedir. 
 
Türkiye'ye yurt dışından kargo ile telefon getirtmek bu avantajı ortadan kaldırmaktadır. Gümrük sorunları yüzünden yurtdışı kaynaklı internet sitelerinden bahsi geçen telefonları getirtmek büyük sorun teşkil etmektedir. Yurt dışında satılan telefonları bazı internet sitelerinde çok uygun fiyata olduğunu görebilirsiniz. Bir kaç örnek site ismi vermek yerinde olacak:
 
https://www.amazon.com
http://www.ebay.com/
http://saudi.souq.com/
http://aliexpress.com
 
Türkiye'den yurt dışına iş ya da gezi amaçlı giden bir çok kişi gittiği ülkede telefon fiyatlarının uygun olduğunu görünce oradan satın alarak ülkemize telefon getirmekteler. Tabi bu telefonların sayısı oldukça kısıtlıdır. Her vatandaş en fazla iki adet telefon getirebilir.
 
Özellikle "Hac" ve "Umre " dönemlerinde ülkemize giriş yapan telefon sayısında cidde bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu telefonların büyük çoğunluğu S.Arabistan'dan satın alınmaktadır. S.Arabistan'da fiyatlar Türkiye'ye kıyasla daha uygun olduğu için, "Hac" ve "Umre"'ye giden vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu  oradan telefon satın almaktadır.
 
S.Arabistan ve Türkiye fiyat incelemesini ve karşılaştırmasını yapan bir çok internet sitesi bulunmaktadır.
 
Örnek: "iPhone 7,32 GB Siyah Arabistan ve Türkiye Fiyat incelemesi" ne buradan bakabilirsiniz.
 
Sonuç: Yurt dışından telefon almanın avantajlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama bu her telefon ve model için geçerli değil. iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Ayrıca pasaport kayıt ücretini de fiyatlara ekleyerek hesaplama yapmanızda büyük fayda görüyorum. 
 
 
Toplam blog
: 7
: 201
Kayıt tarihi
: 02.06.16
 
 

2005 yılında Lisans eğitimimi tamamladım. Daha sonra görev gereği değişik illerde bulundum. Tanış..