Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '19

     
    Kategori
    Psikoloji
     

    Zihnimdeki Çelişki

    Hepinize merhaba

        Baştan söylemeliyim ki bu yıldan herhangi özel bir beklentim yok. Size umut aşılamak ve her şeyden önce kendimi kandırmak istemediğim için farklı bir bakış açısıyla konuya değinmek istiyorum. O deli gibi beklenen yılbaşı akşamı ve bizim bu günü basite indirgemeden dünya dolusu beklentiye girmemiz..

        Bugün toplum adına olan düşüncelerimden değil de daha çok bireysel düşüncelerimden bahsetmeliyim. Önceki yıllara dönüp baktığımda gördüğüm tek şey enkaz. Hayata güzel bi iz bırakmak ama hayata meydan okuyamamak.

        Hayatımın her evresinde detaycı bi insandım bu, zamanla beni çoklu kişilik bozukluğu dediğimiz bi hastalığa itti. Ben daha kendi önümü göremiyorken 2 dakika sonrası için nasıl bi psikolojide olacağımı kestiremiyorken yeni bi yıldanda beklenti içine giremiyorum. Kendimi çoğu insanın yaptığı gibi pozitif gösterip o şekilde bi kimliğe bürünemiyorum. Benim olayım bu değil ani gelgitlerle yaşayan ve bundan büyük zevk duyan biriyim. İyi kötü ayrımı yapmadan her türden insanla tanışır bi çok sohbette bulunurum.

        Farklı düşüncelere sahip olan insanların bana bir şeyler katabileceğine inanırım, yılların beni büyüttüğüne değil de insanların toplum baskılarıyla belli bir kalıba sokamadığı kişiliklerin  beni büyüttüğüne ve büyülediğine inanırım.

        Şu hayatta yapmak istediğiniz ne varsa yapın. İnsanlar ne der, ne kaybedebilirim, acaba yanlış mı yapıyorum tarzı soruların içinde kendinizi boğmaktansa biraz cesaretinizi toplayın ve bir şeyler yapın. Doğru yanlış ayrımı yapmayın. İyiye iyi, kötüye kötü demeyin. Her şeyi sevin, ne bileyim  birini sevin, bi hayvanı sevin, ailenizi sevin fakat hepsinden önce kendinizi sevin. Zamanında kendisiyle küsüp bu hale gelen biri olarak konuşuyorum sizlerle. Kontrol tamamen sizin elinizde üzülmekte mutlu olmakta eğer isterseniz her türden duygu durumunun içine kendinizi sokabilirsiniz eğer isterseniz çok kötü bi olayda dahi güçlü kalabilirsiniz. Ben bunu seçmedim ben yenilgiyi sevdim, kaçtığınız tüm o duygu durumlarını çok şiddetli bi şekilde yaşadım.

        Ara sıra bile olsa tanımadığınız bir insana anlatın, mantıklı mantıksız ayrımı yapmadan bir şeyler anlatın. Özgürlüğü sevin ve iki elle sarılın. İnançlarınızın kıymetini bilin ve bunları asla kaybetmeyin. Hayatın sizin üzerinizde iz bırakmasına fırsat vermeden siz hayata güzel bir iz bırakın.

        Bana ayrılan sürenin sonuna geldik, şu sıralar her şey çok yoğun ve zihnimde dur durak bilmeyen çeşit çeşit düşünce var. Umarım bir kez olsun insanlar tarafından anlaşılabilmişimdir.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 88
    Kayıt tarihi
    : 02.01.19
     
     

    Merhaba... Ben çukurova üniversitesi öğrencisiyim ..