Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '16

 
Kategori
Gelenekler
 

Zorakı Yemek

90 yıllar da evlenmiş bir bayan, zoraki baba baskısı ile evlilik ama yapılacak bir şey yok hayat bu devam edecek . Evliliğin ilk haftası bayan eşi gelecek diye akşam yemeği hazırlığı yapar,  yemekler himmm mis gibi hazırlanır. 

 Akşam olur beyefendi eve gelir, hanım hal hatır sormak ister ama erkek ev reisi ya hiç cevap vermez, hanım kendi kendine bir soru daha sorar bakar görür başkada soru sormaz, mutfağa geçer bari masayı hazırlayıp yemekler yensin ister. Hanım masayı bir güzel hazırlar sofrada güzel bir mercimek çorbası ,karnıyarık, pilav , cacık ,ekmeğini suyunu getirir beyefendiye seslenir yemeğimiz hazır, beyefendi sofraya gelir, yemekler yenmeye başlanır, sofrada hiç konuşma yok masada çıt çıkmıyor yemekler yenmeye devam edilirken hanım çorbayı bitirip , karnıyarıktan tabağına alır,  karnıyarığın kıyması olan içini yer hanım başka bir karnıyarık alıp tabağına koymak ister, beyefendi  izin vermez , hanım neden ?  diye sorar sofrada ilk defa konuşma sesi duyulmuştur.

-----Tabağındaki patlıcanı yemeden diğerini alamazsın der

----- Hanımda ben babamın evindeyken diye başlar cümleye

  :ben karnıyarığın içini yerdim babam da patlıcanını yerdi, şimdi seninle beni babam evlendirdiğine göre patlıcanı sen yiyeceksin çünkü hayatımda ben hiç patlıcan yemedim tek patlıcan değil bir çok sebzeyi sevmem ve yemem ailem beni hiç zorlamadı, der hanım,

  : beyefendi de olabilir sevmeyebilirsin sebzeyi ama onların hepsi babanın evinde kaldı burası benim evim tabağındaki patlıcan bitmeden ve yanında ki bir lokma ekmek bitmeden sofradan asla ve asla kalkılmayacak der  hanım beyefendinin bu davranışına bir anlam veremez. 

        Saatler yavaş yavaş geçmeye başlar hanım sofrada , hanımı izleyen bir çift göz takipte , hanım yemekte zorlanıyor beyefendi yenmediği takdirde sofradan kalkmasına asla izin vermez, bu şekilde devam eden 4 saat abartısız, hanım  4 saat sonra patlıcanı bitirir ve tuvalete zor yetişir böyle bir zalim erkekle gelecek nasıl olur diye çok düşünür ama yapacağı bir şey yok bu işkence de daha devam edecektir,     hanım tabiki bunların hiç birinden habersiz dir .

bu olay gerçektir, gerisi gelecektir  allah böylesinin zalimliğinden korusun ...........

 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..