Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '17

     
    Kategori
    Pazarlama
     

    Arama Motorlarında İlk Sayfaya Nasıl Gelinir?

    Arama Motorlarında İlk Sayfaya Nasıl Gelinir?
     

    Merhaba,

    Milliyet blogdaki ilk yazımda sizlere kafa kurcalayan bir problemden bahsedeceğim. Web siteniz arama motorlarının ilk sırasına nasıl ulaşır?

    Eminim hepiniz SEO kavramını daha önce duymuşsunuzdur. SEO, yani "search engine optimization" Türkçe'de arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılmaktadır. Anlamı kısaca web siteleri arama motorlarının isteklerine göre optimize etmektir Daha optimize bir web sitesi mantıken arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır değil mi?

    Maalesef iş o kadar kolay değil. Web siteniz ne kadar optimize olursa olsun, Google'ın gözündeki değeri de çok önemlidir. Burada site otoritesi diye bir kavram devreye girmekte... Kısaca bu, sitenizin Google'ın gözündeki değeridir. İnternet dünyasında kendine önemli yer edinmiş. Binlerce üyesi, binlerce içeriği olan ve yüksek ziyarete sahip siteler genellikle yüksek birer otoriteye sahip olurlar ve yayınladıkça içerikler google da genellikle üst sıralarda bulunurlar.

    Peki sitemizin otoritesini nasıl arttırabiliriz?

    Google'ın bu konudaki görüşü net: İyi siteler, iyi sitelere, kötü siteler, kötü sitelere link verirler. Kısaca iyi sitelerden alacağınız linkler, sitenizin otoritesinin de artmasına çok faydalı olacaktır.

    Site üzeri optimizasyon için önerebileceğim en iyi kaynak REN Union Dijital Pazarlama Blogunda bulunan bu SEO rehberi.

    Bu kaynak yaklaşık 20 dakikada sizleri temel çaplı bir SEO uzmanı haline getirebilir. Web sitenizin sayfa üzeri optimizasyonunu tamamladığınız noktada ise geriye az önce üzerinden geçtiğimiz otorite arttırma meselesi kalıyor.

    Backlink Nasıl Kazanırız? 

    Backlink kazanmanın en iyi yollarından biri iş birliği yapmaktır. Sektörünüzde önemli gördüğünüz web siteleri ile ortak yazılar, yarışmalar, sosyal işler gerçekleştirerek sitenize link kazanabilirsiniz. 

    Unutmamanız gereken şey asla ve asla backlink satın almamaktır.

    Bir sonraki rehberde görüşmek üzere!

     
    Toplam blog
    : 1
    : 50
    Kayıt tarihi
    : 06.07.17
     
     

    Dijital Pazarlama Hastası ..