Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
İnternet
 

Arama Motoru Optimizasyonu Rehberi

Arama Motoru Optimizasyonu Rehberi
 

arama motoru optimizasyonu


Arama motoru optimizasyonu yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı temel kriterler vardır. Bu kriterlere göre sitenizi hazırlamanız sizin için yola çıkarken iyi bir başlangıç olacaktır. 5 başlıkta size iyi bir SEO rehberi hazırladım


1-Özgün ve Doğru Başlık Oluşturma

Google’da binlerce site ve milyonlarca sonuç var. Sizin sayfalarınızın onlar arasından sıyrılıp üst sıralarda listelenmesini sağlayacak en önemli konu içeriğinizdir.

İçerik pazarlaması 2014 yılının en popüler SEO teknikleri arasında bahsedilmektedir. İçerik pazarlama konusunda ne kadar etkileyici iseniz o kadar kazançlı çıkarsınız. SEO temelinde özgün ve kuralalra uygun başlık seçimi ile başlar.

Başlık etiketiniz arama sonuçlarında listelenecek uzunlukta olması gerekir. Bu uzunluk 70 karakter olarak belirtilmiştir. Başlığınızı oluştururken hem etkileyici olmasına hem de hedef içeriğinizle ilgi kurabilmesine dikkat ederek oluşurun.

Özellikle E ticaret sitelerinin başlık seçimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Aynı ürün başlıklarını kullanmak zorundaysanız başlık etiketinin yanında site adresini de ekleyerek en azından bir miktar özgün yapabilrisiniz.


2-Meta Description ve Keywords

Google arama kalitesini geliştirme bölümünde çalışan Matt Cute description ve keywords meta etiketleri ile ilgilenmediklerini belirtiyor. Fakat kullanıcılar için açıklama satırlarının önemli olduğunu da vurgulamadan geçmiyor. Bu nedenle SEO’nun 2. Önemli temel noktası açıklama etiketidir. Sayfanızla alakalı doğru bir açıklama ve gerekli yerde gerekli anahtar kelimelerinizi de eklemeniz sizin için çok büyük artı sağlayabilir.

Keywords yani anahtar kelime meta etiketleri ise 2010 yılından beri dikkate alınmıyor diyebiliriz. Spam tekniği ile çok fazla anahtar kelime yazılmasının arama sonuçlarına zarar vermesinden dolayı artık Google için bir değerlendirme kriteri değil.


3-Site URL Yapısı ve Site Haritası

Site URL adreslerinin yani permalinklerin arama motoru dostu olması size artı bir puan katacaktır. Kullanıcılar uzun rakamlardan ve karakterlerden oluşan adresleri bazen zararlı bulabilirler. Bu da sizin ziyaretçi kazanmanızı olumsuz etkiler.

Sıralamaya etkisi sitenizin taranmasının ve site haritasının düzenli bir yapıda oluşturulması ile ilişkilidir. Site haritası botların bütün sayfalarınıza ulaşmasını sağlayan bir rehberdir diyebiliriz.


4- Kaliteli İçerik Teknikleri

İçerik pazarlamasının öneminden bahsetmiştim. Bu nedenle SEO ve içerik kavramları gerçekten çok önemli.  SEO ve içerik üretme ile ilgili yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Benim sizlere ilk önerim farklı olun. Salt içerik yazmak dolu dolu bilgi vermek SEO için önemli. Fakat ziyaretçileri sitede tutmak için farklı olmak zorundasınız. Özel ve esprili görseller hazırlayabilirsiniz. İşinizi anlatırken karikatürler dahi çizebilirsiniz. İnsanlar bu tip şeyleri sever ve paylaşır.

Video içerikler ise sayfa kalitenizi arttıracak bir diğer etken. Videolarınızın Youtube, Vimeo gibi popüler sitelerde olması da size aramalar üzerinden artı ziyaretçi de kazandıracaktır. Link çeşitliliği her zaman SEO teknikleri arasında önemli bir tekniktir.

5- Site İçi Linkleme

Google kelimeler üzerinden verilen linkleri çok önemli bulur. Kelimeler üzerinden link verilmesinin sıralamanıza etkisini biliyorsunuz. Bunu site içerisinde doğru ve spam yapmayacak şekilde planlarsanız çok daha fazla etkisini görebilirsiniz.

Linkleme yaptığınız kelimeye tıklayınca ziyaretçi detaylı bilgi alabilmeli. Bütün bilgiyi uzun bir makalede vermek yerine bu şekilde yönlendirmek çok daha doğru bir tekniktir. Aradığını bulmak için bütün makaleyi ziyaretçiye okutmaya çalışmayın. Önemli bir püf noktada linklerin stilleri mutlaka ayırt edilebilir olsun. Etkiyi arttıracak bir faktördür. Google’ın webmasterlar için hazırladığı arama motoru optimizasyonu rehberinde stilin farklı olması konusuna özellikle değinilmiştir.

Yazımı hazırlarken Seoteknikleri.com da yayınlanan Arama Motoru Optimizasyon Rehberi başlıklı makaleden de yararlandım.

Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..