Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Armut Piş Ağzıma Düş

Armut Piş Ağzıma Düş
 

  “Armut Piş, Ağzıma Düş”sloganını çok seviyoruz. Her şey hazır önümüze gelsin istiyoruz. Acı çekmeden, terlemeden oluversin istiyoruz.  “Armut piş ağzıma düş” sloganı ne kadar cazip görünürse görünsün, sebep olduğu çok önemli bir şey var; o da “tembellik”. Tembellik insanı yaşam enerjisinden uzaklaştırıyor. Ne kadar çok hareket o kadar da enerji demek. Hareket etmeye başladığınızda çekim yasası görevini yapmaya başlıyor ve diğerleri ile bağlantınızı kuvvetlendiriyor. Yaşam enerjisi olduğu sürece kişi yaratıcılığını daha iyi ifade ediyor, keyfi yerine geliyor, sahip olduğu potansiyeli daha çok fark eder hale geliyor. “İmkansız” gibi görünen mümkün oluyor. 

Bu güzel enerjiden faydalanmayı kim istemez ki!! Bunun için yapılacak tek şey var,  O da  “Armut Piş Ağzıma Düş” sloganını bırakmak. 

Bir ara ben de “Armut Piş, ağzıma düş” anlarından birini yaşıyordum. Bir kitap yazmaya karar vermiştim. Konusu üzerinde halihazırda çalıştığım bir konuydu ve deneyimlerimi bu kitaba sığdırmak istiyordum. Fakat kitap içeriğinin bir anda kendiliğinden şekillenmesini bekliyordum. Kısaca “Armut Piş Ağzıma Düş” anı yaşıyordum. Bu sloganı bırakmam gerektiğine inanan tarafım, yeni bir kitaba başladığımı çevremdekilere duyurmam için itekliyor ve böylece zorunlu olarak hareket geçmem için beni zorluyordu. Diğer tarafım ise dur bekle gelecek diyordu. Bu iki aykırı görüş ile birlikte bir senem geçti. Artık hiç bir özrümün kalmadığı bir anda oturup kitabımı yazmaya başladım. Başlar başlamaz içimden enteresan bilgiler gelmeye ve değişik kaynaklarla karşılaşmaya başladım. Artık hızlı bir şekilde not alıyordum. İki ay gibi kısa bir sürede kitabın taslağı bitmişti. Her şey bir kere başlamakla ilgiliydi. Başlamadan armut dahi pişmiyordu. 

Yeni bir şeyler yapmak, yeni bir sanat dalıyla uğraşmak, kitap yazmak istiyorsanız hadi hemen başlayın. Başladığınızda bilinçaltınızdan onunla ilgili bilgiler gelmeye başlıyor, çekim yasalı ilgili insanlarla sizi karşılaştırıyor. Bir anda her şeye sahip olamıyorsanız, fakat siz yaklaştıkça onlar size yaklaşıyor. Siz verdikçe alıyorsunuz. Sizin anlayacağınız alma-verme yasası sürekli gündemde... 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

www.nefestr.com

sibel.kavunoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..