Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Art Beat (ED)

Art Beat (ED)
 

FIRAT ENGİN (mac art gallery)


Katalogundaki önsöze göre;

İstanbul’un sanat dünyasını, sanatçılarını ve galerilerini, uluslararası sanat dünyası ve yatırımcıları ile buluşturmayı amaçlayan bir profesyonel sanat platformudur.

Hedefi... önümüzdeki yıllarda sürekli kendini yenileyerek ve büyüterek özellikle Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Akdeniz çanağında güncel sanatın önemli bir çekim merkezi olmaktır.

Bana göre;

Art Beat İstanbul... Şimdiden önümüzdeki organizasyonu merak ettirdi. Başarılı organizasyonu, tüm ziyaretçileriyle birebir ilgilenen seçkin galerileri ve eserlerinin yanı başında bulduğunuz  çok özel sanatçılarıyla bittiğine üzüldüğüm bir organizasyon oldu.

Çağdaş sanata ülkemizde verilen değerin artması ve çağdaş sanatın gelişimiyle yetişen yeni neslin önünün açılıyor olması, önümüzdeki yıllarda ilginç, özgün ve başarılı  bir neslin geldiğine  işaret veriyor. 2000 li yılların Jön Türkleri olarak gördüğüm ve değer verilen bir sanatçı olmak için yurtdışında okumak/çalışmak zorunda kalan bu grup sanatçıların, artık sanat ve kültürün merkezi olma yolunda ilerleyen İstanbul’da başarılı olma hakları var.. 

Artbeat gibi organizasyonların devamını ve çeşitliliğini tüm kalbimle diliyorum.

Birbirinden güzel ve iddialı eserlerin arasında kalbim güm güm gezerken, heyecanımı ikiye katlayan sanatçılar Haluk Akakçe, Orhan Cem Çetin, Burcu Peçin, Ardan Özmenoğlu, Ertuğrul Ateş, Fırat Engin, Andreas Gursky, Monika Bulanda, Gazi Şensoy, İlke Kutay ve Gamze Taşdan... oldu.

Önümüzdeki yıl kimler ve neler olacak... heyecanla bekliyorum...

 
Toplam blog
: 33
: 735
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

Seyahat etmek, gezmek, fotoğraf çekmek, okumak ve yazmak en sevdiklerim..O yüzden bu blogu kurdum..