Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

Aşırı SEO nedir karşılığında alınan olumlu / olumsuz neticeler

Aşırı SEO nedir karşılığında alınan olumlu / olumsuz neticeler
 

Aşırı SEO Nedir?


Web siteleri arama motorlarında başarı sağlamak adına yaptıkları SEO çalışmalarından dolayı arama motorlarında görünmez bir yapıya da dönüşebilirler. Bunun nedeni ise Google arama motoru tarafından son yayınlanan algoritmaların başarı sağlamak için yapılan aşırı SEO çalışmalarının eksi puan almasıdır. Yani artık günümüzde Google arama motorunda başarı sağlamak için SEO çalışmalarını değil “aşırı SEO nedir?” bilmeleri gerecektir. Yani web siteniz için kullandığınız anahtar kelime sayılarına alınacak link sayılarına web sitenizde vereceğiniz link sayılarına çok dikkat etmelisiniz. Bir bakıma “aşırı SEO nedir?”bilmeden yapılacak SEO çalışmaları web sitelerinin Google arama motoru tarafından çok kolay ceza almalarına neden olabilir. Bu da onca çalışmanın heba olmasına ve yapılan her çalışmanın size zarar verebileceğini gösterecektir.

Google arama motoru tarafından geliştirilen yeni algoritmalar sayesinde web siteleri daha kolay ceza alabilmektedirler. Bunda aşırı link çıkışları algoritmalara takılmakta ve ban cezası almaları kolaylaşmaktadır. Bundan dolayı web sitelerinde aşırı link çıkışlarına dikkate etmeniz gerekmektedir. Çünkü “aşırı SEO nedir?” bilmeden yapılan SEO çalışmaları size başarı getirmeyecektir. Web sitenizin Google arama motorunda başarı sağlaması için kullanacağınız anahtar kelime çalışmaları da çok büyük önem arz etmektedir. Fakat aşırı anahtar kelime kullanmak Google arama motorunun yeni algoritmalarından dolayı başarı sağlamamakta ve ban cezası alma ihtimaliniz olmaktadır. Google arama motorunda başarı sağlamak isteyen web siteleri “aşırı SEO nedir?” bilerek yapılan çalışmalar daha etkin anahtar kelime çalışmaları yapmaları gerekmektedir. Aşırı anahtar kelime yerine etkin anahtar kelime çalışması yapılmalıdır.

            Google arama motorunun web siteleri için uyguladığı algoritmalar sayesinde web sitelerinde daha çok özgün içerik bulunmak zorundadırlar. Bu sayede web siteleri Google arama motorunda başarı sağlayabilirler. Ayrıca günümüzde web siteleri Google arama motorunda başarı sağlamak için en çok kullandıkları çalışma backlink çalışması olduğundan dolayı web siteleri backlink çalışmalarını fazlaca yapmaktaydılar. Ama günümüzde “aşırı SEO nedir?” bilerek çalışma yapılması gerektiği için aşırı backlink çalışmaları web sitelerine fayda sağlamayacaktır. Bunun yerine daha etkin backlink çalışmaları yapmak gerekmekte ve daha verimli olan sosyal ağları kullanmak gerekmektedir. Yapılacak olan backlink çalışmaları web sitelerini Google arama motorunda üst sıralara taşıyacağından dolayı aşırı miktarda olmayan ve etik sitelerden alınan backlinkler size avantaj sağlayacaktır.

            Web siteleri internet üzerinde başarı sağlamak için rekabet ettiği firmalardan daha iyi durumda olması gerekmektedir. Bunun için yapılan Kurumsal SEO çalışmalarının tamamı analiz edilmeli ve aşırı SEO çalışmalarından kaçınılmalıdır. Çünkü geçmişte ne kadar çok olursa o kadar avantaj getiren SEO çalışmaları günümüzde belli sınırları aştığı zaman Google arama motorunun algoritmaları tarafından ban cezası almanıza sebep olabilmektedir. Bundan dolayı Google arama motorunda başarı sağlamak ve rakip firmalar ile yapacağınız rekabetten avantajlı durumda ayrılmak için “aşırı SEO nedir?” bilmeniz ve aşırı SEO çalışması yapmamanız gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak çalışmalar web sitenizi Google arama motorunda başarıya ulaşmasını sağlayacak ve hedeflenen başarıya daha çok yaklaşmış olacaksınız. Bir bakıma “aşırı SEO nedir?” bilerek yapılacak olan SEO çalışmaları web sitenizi Google arama motorunda başarıya ulaştırmakla beraber web sitenizin diğer web siteleri ile yapacağı rekabetten de başarılı bir şekilde ayrılmasını sağlayacaktır. Bununla beraber yapılacak bu çalışmalar web sitenizde bulunan ziyaretçi trafiğini de arttıracak ve her alanda başarıyı yakalama şansını elde etmiş olacaksınız. Kısaca özetlemek gerekirse günümüzde çok değil etkili yapılan SEO çalışmaları daha başarılı olacağından dolayı “aşırı SEO nedir?” bilerek yapılan SEO çalışmaları her zaman için daha garantili çalışmalar olacaktır.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..