Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk Laftan Anlamaz dizisi reytinglerde başarılı olur mu?

Aşk Laftan Anlamaz dizisi reytinglerde başarılı olur mu?
 

Geçen sene bir yaz dizisi olarak başlayan ve izleyicilerin yoğun ilgiyle takip ettiği ‘Güneşin Kızları’ dizisi reytinglerde düşüş yaşamaya başlayınca hikâyesi hızlanmış ve beklenenden erken bir zamanda veda edivermişti izleyicisine. Dizi biteli aşağı yukarı daha 1 ay oldu. Dizi sektöre yeni isimler, 13-20 yaş arası genç kitleye de hayran olacakları yeni genç oyuncular kattı. Dizinin final kararı almasının ardından yazdığım yazıda, dizinin genç kadrosu içinde ekrana en erken dönecek ismin Selin karakterini canlandıran Hande Erçel olacağını yani öyle tahmin ettiğimizi yazmıştım. Ve beklediğimiz gibi de oldu. Güneşin Kızları’nın bitiminin üzerinden 1 hafta geçmeden yeni dizi haberi aldık Hande Erçel’den. Üstelik, bu sefer yan rolde değil başrolde olacak. Gerçi, Güneşin Kızları’nda da başrol gibiydi. Önemli bir karakteri canlandırıyordu. Dizi hikayesi gereği bol başrollüydü. Ama yeni dizisinde tamamen hikayesi anlatılan karakterin kendisini canlandıracak Hande Erçel. Yani tam anlamıyla başrol.

Hande Erçel’in bu yeni dizisi hakkında yazmak için dizide birlikte rol alacağı ismin açıklanmasını bekledim. Geçtiğimiz haftalarda ‘Bi Yapım’dan yapılan açıklamayla da öğrendik genç oyuncunun partnerini. İsmi ‘Aşk Laftan Anlamaz’ olan dizide Erçel, başrolü Burak Deniz ile paylaşacak.

Burak Deniz, bence iyi seçim olmuş. Medcezir dizisiyle dikkat çeken Burak Deniz, Medcezir’in ardından kısa süreli bir dizi olan ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ da oynamıştı. Son olarak da, büyük sansasyon ile hayatımıza giren, daha başlamadan  fırtınalar koparan ama uyguladığı yanlış reklam politikası, hikayesindeki eksiklikler, uyumsuz başrol seçimleri nedeniyle kısa sürede final kararı alan ‘Gecenin Kraliçesi’nde rol almıştı. Bence, geleceği olan bir oyuncu. Yeni ve genç bir isim. Ekran sempatisi var. Gerçi, oynadığı dizilerden sadece Medcezir’i düzenli takip etmiştim.  Bu nedenle, oyunculuk performansı hakkında sınırlı bir yorum yapabiliyorum. Ama, dediğim gibi geleceği olan, doğru projelerde yıldızlaşabilecek bir isim gibi duruyor.

Hande Erçel ve Burak Deniz yan yana da hiç fena değiller. Uyumlu görünüyorlar. Yine de, dizinin bir tanıtım teaser’ını beklemekte fayda var.  Tanıtım fragmanı yayınlandığında ve birlikte bir sahnelerini gördüğümüzde daha iyi anlayacağız ne derece uyumlu ve başarılı olduklarını. Ama ilk yorumum yan yana tatlı ve uyumlu göründükleri yönünde. Tabii sadece başrol oyuncuların fiziki uyumları yetmez bir dizinin başarılı olması için. Oyunculuk performanslarının birbirini tamamlaması, hikayenin akıcı- sürükleyici bir şekilde ilerlemesi, ana karakterler dışındaki karakterin güzel yazılması, doğru isimlere emanet edilmesi, herkesin canlandıracağı karaktere oturması gibi birçok etken var.

‘Aşk Laftan Anlamaz’ dizisinden şimdilik sadece Hande Erçel ve Burak Deniz’i biliyoruz. İlerleyen günlerde kadroda yer alacak diğer isimleri de öğreniriz. Hande Erçel, son dönemin en dikkat çeken ve popüler isimlerinden birisi.  Zaten bu nedenle ‘ekrana en erken dönecek isim olacak’ diye yazmıştım. Umarım, dizinin tanıtımını sadece Hande Erçel’in bu popüleritesi üzerinden yürütmezler. Dizinin kadrosundan ilk onun ismi öğrenildiği ve şu aralar çok popüler olan bir oyuncu olduğu için basında da ‘Hande Erçel’in yeni dizisi’ olarak lanse ediliyor. (Tamam ben de yazımda bu rüzgara kapılmış olabilirim. İdare edelim.)Tanıtımın tek bir oyuncu üzerinden yapılmasının ne kadar antipatik göründüğünü ‘Gecenin Kraliçesi’nde’ gördük hepimiz.  Zaten sonu da fiyaskoyla sonuçlandı. Gerçi, Meryem Uzerli  popüleritesini biraz kaybettikten sonra gelmişti o 3 sezonluk hasret bitiyor tanıtımları. Dizi sektöründe her şey o kadar hızlı değişiyor ki, bir dönem popüler isim, bir sonraki sene aynı ilgiyi bulamıyor. Meryem Uzerli’ de bunu yaşadı. Ekstra olarak dizide hikaye çok iyi değildi. Zaten bilmem kaç kere senarist- yönetmen değişikliği ile gündeme geldi. Dizinin hazırlık aşama sı baştan sağlam ilerlemedi yani.

Aşk Laftan Anlamaz’da da diziyi Hande Erçel üzerinden tanıtma durumu görüyorum az-biraz. Bu nedenle ‘Gecenin Kraliçesi’yle bir benzetme yaptım ama anladığım kadarıyla Bi Yapım daha sağlam bir çalışma içinde. Bu nedenle şanslarını daha yüksek görüyorum. Gecenin Kraliçesi’nin reytinglerde başarısız olacağı daha baştan belliydi zira.

 
Toplam blog
: 23
: 4537
Kayıt tarihi
: 01.03.13
 
 

Gazetecilik/ Radyo Tv alanlarında eğitim aldım. Şu an aktif olarak çalışmamaktayım. Ancak dizigaz..